Podtaknjen požar, živali so zgorele

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Policisti so ugotovili, da je bil požar podtaknjen.
Oglej si celoten članek

V lesenem hlevu za konje v Borovcih je v ponedeljek malo po 22. uri izbruhnil požar, ki je po zadnjih ugototivah povzročil za okoli 25.000 evrov gmotne škode, zgorelo je tudi več živali.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Maribor, so mariborski kriminalisti in ptujski policisti včeraj opravili ogled kraja požara in ugotovili, da je bil podtaknjen. Zato obravnavajo kaznivo dejanje požiga, ki se kaznuje z zaporom od enega do osmih let.

Med ogledom so zraven poginulega konja našli še štiri poginule kokoši in manjšo kozo. "To pomeni, da neznani storilec z dejanjem ni le požgal gospodarskega poslopja, ampak je z dejanjem po nepotrebnem povzročil tudi trpljenje živali," izpostavljajo na mariborski policijski upravi.

V zvezi s tem požigom so policisti v torek zgodaj popoldan odvzeli prostost eni osebi in jo pridržali. Kriminalistična preiskava se intenzivno nadaljuje, zato več podrobnosti v tej fazi preiskave še ne morejo sporočiti.

Požar Zagorelo v novomeški Krki

Svet Mati šestih otrok zgorela v domači hiši

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:51 25. April 2018.

    za pozigalca ki je zazgal te uboge zivali je samo ena kazen dovolj dobra ,,,tudi njega naj se zazge na …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.