Slovenija > Črna kronika
3498 ogledov

Podtaknjen požar, živali so zgorele

Gasilec Anže Petkovšek
Policisti so ugotovili, da je bil požar podtaknjen.

V lesenem hlevu za konje v Borovcih je v ponedeljek malo po 22. uri izbruhnil požar, ki je po zadnjih ugototivah povzročil za okoli 25.000 evrov gmotne škode, zgorelo je tudi več živali.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Maribor, so mariborski kriminalisti in ptujski policisti včeraj opravili ogled kraja požara in ugotovili, da je bil podtaknjen. Zato obravnavajo kaznivo dejanje požiga, ki se kaznuje z zaporom od enega do osmih let.

Med ogledom so zraven poginulega konja našli še štiri poginule kokoši in manjšo kozo. "To pomeni, da neznani storilec z dejanjem ni le požgal gospodarskega poslopja, ampak je z dejanjem po nepotrebnem povzročil tudi trpljenje živali," izpostavljajo na mariborski policijski upravi.

V zvezi s tem požigom so policisti v torek zgodaj popoldan odvzeli prostost eni osebi in jo pridržali. Kriminalistična preiskava se intenzivno nadaljuje, zato več podrobnosti v tej fazi preiskave še ne morejo sporočiti.

Novice: Krka objavila podatke: Tako na posel vpliva vojna v Ukrajini Požar Slovenija Zagorelo v novomeški Krki Ogenj Svet Mati šestih otrok zgorela v domači hiši

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • cogocogo 17:51 25.april 2018.

    za pozigalca ki je zazgal te uboge zivali je samo ena kazen dovolj dobra ,,,tudi njega naj se zazge na grmadi ,,vcasih mi je res zal d animamo pravih kazni za take neljudi ,,,zal se te kazni ki jih imamo ...prikaži večjih imamo sodniki ne uporabljajo saj jim vecina zadev zaradi cudnih vzrokov propade ali zastara ,,

Sorodne novice