Slovenija > Črna kronika
3509 ogledov

Podtaknjen požar, živali so zgorele

Gasilec Anže Petkovšek
Policisti so ugotovili, da je bil požar podtaknjen.

V lesenem hlevu za konje v Borovcih je v ponedeljek malo po 22. uri izbruhnil požar, ki je po zadnjih ugototivah povzročil za okoli 25.000 evrov gmotne škode, zgorelo je tudi več živali.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Maribor, so mariborski kriminalisti in ptujski policisti včeraj opravili ogled kraja požara in ugotovili, da je bil podtaknjen. Zato obravnavajo kaznivo dejanje požiga, ki se kaznuje z zaporom od enega do osmih let.

Med ogledom so zraven poginulega konja našli še štiri poginule kokoši in manjšo kozo. "To pomeni, da neznani storilec z dejanjem ni le požgal gospodarskega poslopja, ampak je z dejanjem po nepotrebnem povzročil tudi trpljenje živali," izpostavljajo na mariborski policijski upravi.

V zvezi s tem požigom so policisti v torek zgodaj popoldan odvzeli prostost eni osebi in jo pridržali. Kriminalistična preiskava se intenzivno nadaljuje, zato več podrobnosti v tej fazi preiskave še ne morejo sporočiti.

Novice: Krka objavila podatke: Tako na posel vpliva vojna v Ukrajini Požar Slovenija Zagorelo v novomeški Krki Ogenj Svet Mati šestih otrok zgorela v domači hiši

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • cogocogo 17:51 25.april 2018.

    za pozigalca ki je zazgal te uboge zivali je samo ena kazen dovolj dobra ,,,tudi njega naj se zazge na grmadi ,,vcasih mi je res zal d animamo pravih kazni za take neljudi ,,,zal se te kazni ki jih imamo ...prikaži večjih imamo sodniki ne uporabljajo saj jim vecina zadev zaradi cudnih vzrokov propade ali zastara ,,