Podžupani vsi in (še) nihče

Foto: Žurnal24
Mestni svet. Konstitutivna seja danes. Podžupani bodo znani prihodnji teden.
Oglej si celoten članek
Mestni svet
Nova sestava. Enajst starih in 21 novih obrazov. Dvaintridesetčlanski mestni svet bo sestavljen iz 7 svetnikov SD, 5 svetnikov SDS, 4 bodo zastopali Listo Roberta Goloba, trije LDS, po 2 Listo za Trnovsko-Banjško planoto, Listo Gregorja Veličkova in DeSUS, 1 svetnika pa bodo imeli v NSi, Zaresu in SNS ter v listah LOP, LKB in LRP.

“O imenovanju podžupanov se bomo pogovarjali po konstitutivni seji, njihova imena pa bom sporočil na novinarski konferenci prihodnji teden,” je včeraj povedal Matej Arčon, ki bo danes zaprisegel kot novoizvoljeni župan. Dosedanja podžupanja Darinka Kozinc iz vrst SD – v novem sestavu bodo imeli sedem svetnikov, dva manj kot do zdaj, a še vedno največ – včeraj ni želela ugibati, ali bo ostala na mestu podžupanje, češ da je to v pristojnosti novoizvoljenega župana. Tudi Tomaž Slokar, kandidat za župana stranke SDS, ki je v mestnem svetu ohranila pet sedežev, o tem še ni želel govoriti, sicer pa so v SDS že ob podpori Arčonu pred drugim krogom volitev izrazili pričakovanje, da bo eden od podžupanov iz njihovih vrst. Kot možnega kandidata je Arčon omenjal prav Slokarja.

Sicer pa je novi župan takoj po volitvah napovedal, da si ne želi klasične koalicije, ampak želi sodelovati z vsemi, tudi če to pomeni, da v mestnem svetu ne bo 
opozicije.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.