Slovenija
3 ogledov

Podžupani vsi in (še) nihče

Žurnal24 main
Mestni svet. Konstitutivna seja danes. Podžupani bodo znani prihodnji teden.
Mestni svet
Nova sestava. Enajst starih in 21 novih obrazov. Dvaintridesetčlanski mestni svet bo sestavljen iz 7 svetnikov SD, 5 svetnikov SDS, 4 bodo zastopali Listo Roberta Goloba, trije LDS, po 2 Listo za Trnovsko-Banjško planoto, Listo Gregorja Veličkova in DeSUS, 1 svetnika pa bodo imeli v NSi, Zaresu in SNS ter v listah LOP, LKB in LRP.

“O imenovanju podžupanov se bomo pogovarjali po konstitutivni seji, njihova imena pa bom sporočil na novinarski konferenci prihodnji teden,” je včeraj povedal Matej Arčon, ki bo danes zaprisegel kot novoizvoljeni župan. Dosedanja podžupanja Darinka Kozinc iz vrst SD – v novem sestavu bodo imeli sedem svetnikov, dva manj kot do zdaj, a še vedno največ – včeraj ni želela ugibati, ali bo ostala na mestu podžupanje, češ da je to v pristojnosti novoizvoljenega župana. Tudi Tomaž Slokar, kandidat za župana stranke SDS, ki je v mestnem svetu ohranila pet sedežev, o tem še ni želel govoriti, sicer pa so v SDS že ob podpori Arčonu pred drugim krogom volitev izrazili pričakovanje, da bo eden od podžupanov iz njihovih vrst. Kot možnega kandidata je Arčon omenjal prav Slokarja.

Sicer pa je novi župan takoj po volitvah napovedal, da si ne želi klasične koalicije, ampak želi sodelovati z vsemi, tudi če to pomeni, da v mestnem svetu ne bo 
opozicije.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.