Pogledi pozitivni čez tri leta

Foto: Žurnal24 S 1. oktobrom se končuje promocijsko obdobje štirinajstdnevnika. (Foto: Boštjan
Štirinajstdnevnik. Do konca leta načrtujejo tri tisoč naročnikov.
Oglej si celoten članek

V časopisni hiši Delo pravijo, da so z akcijami pridobivanja novih naročnikov za kulturni štirinajstdnevnik Pogledi zadovoljni, saj njihovo število celo presega zastavljene načrte. “Do konca leta pričakujemo tri tisoč naročnikov,” napoveduje Mojca Jazbinšek, poslovna direktorica Pogledov.

Kot je znano, časopis v sklopu naziva Ljubljana – svetovna prestolnica knjige 2010 sofinancirata Mestna občina Ljubljana (550 tisoč evrov) in kulturno ministrstvo v skupni višini 700 tisoč evrov, in sicer za tri leta. Ocenjena vrednost celotnega projekta pa je 2,7 milijona evrov.

Na vprašanje, kdaj naj bi projekt postal pozitiven, Jazbinškova odgovarja: “Projekt naj bi skladno s poslovnim načrtom postal pozitiven v tretjem letu izhajanja ob podpori subvencije, v četrtem letu pa brez podpore.” V uredništvu delajo štirje, dva zaposlena in dva zunanja sodelavca, pri čemer eden od njiju dela tudi na spletni strani Pogledov. Do zdaj je zanje pisalo že več kot 60 zunanjih sodelavcev. Poleg tega za štirinajstdnevnik dela tudi nekaj sodelavcev na trženjskem in poslovnem področju Dela.

Pogledi so sicer prvič izšli 7. aprila. V promocijskem obdobju, ki bo trajalo do konca meseca, jih naročniki Dela dobivajo kot prilogo brezplačno, na voljo so tudi v prosti prodaji po ceni 2,45 evra. Dela in Pogledov pa v prosti prodaji zaradi različne dinamike izhajanja ne bo mogoče kupiti v svežnju, si pa v Delu za to možnost prizadevajo, pravi Jazbinškova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.