Slovenija
11 ogledov

Pogledi pozitivni čez tri leta

S 1. oktobrom se končuje promocijsko obdobje štirinajstdnevnika. (Foto: Boštjan Žurnal24 main
Štirinajstdnevnik. Do konca leta načrtujejo tri tisoč naročnikov.

V časopisni hiši Delo pravijo, da so z akcijami pridobivanja novih naročnikov za kulturni štirinajstdnevnik Pogledi zadovoljni, saj njihovo število celo presega zastavljene načrte. “Do konca leta pričakujemo tri tisoč naročnikov,” napoveduje Mojca Jazbinšek, poslovna direktorica Pogledov.

Kot je znano, časopis v sklopu naziva Ljubljana – svetovna prestolnica knjige 2010 sofinancirata Mestna občina Ljubljana (550 tisoč evrov) in kulturno ministrstvo v skupni višini 700 tisoč evrov, in sicer za tri leta. Ocenjena vrednost celotnega projekta pa je 2,7 milijona evrov.

Na vprašanje, kdaj naj bi projekt postal pozitiven, Jazbinškova odgovarja: “Projekt naj bi skladno s poslovnim načrtom postal pozitiven v tretjem letu izhajanja ob podpori subvencije, v četrtem letu pa brez podpore.” V uredništvu delajo štirje, dva zaposlena in dva zunanja sodelavca, pri čemer eden od njiju dela tudi na spletni strani Pogledov. Do zdaj je zanje pisalo že več kot 60 zunanjih sodelavcev. Poleg tega za štirinajstdnevnik dela tudi nekaj sodelavcev na trženjskem in poslovnem področju Dela.

Pogledi so sicer prvič izšli 7. aprila. V promocijskem obdobju, ki bo trajalo do konca meseca, jih naročniki Dela dobivajo kot prilogo brezplačno, na voljo so tudi v prosti prodaji po ceni 2,45 evra. Dela in Pogledov pa v prosti prodaji zaradi različne dinamike izhajanja ne bo mogoče kupiti v svežnju, si pa v Delu za to možnost prizadevajo, pravi Jazbinškova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.