Pogosto so si ljudje krivi sami

Foto: Shutterstock Fotografija je simbolična.
Foto: Shutterstock Fotografija je simbolična.
Znane podrobnosti včerajšnje hude delovne nesreče. Opozorilo: ravnajte odgovorno in premišljeno – vzrok tako hudih nesreč je pogosto pri človeku.
Oglej si celoten članek

Kot smo poročali, se je delovna nesreča zgodila včeraj v jutranjih urah v okolici Kamne Gorice pri Radovljici. Policisti so "ugotovili,  da  je  med  delom v gozdu z deske vitla, ki je bil pripet na delovni
traktor,  med  vožnjo  padel 74-letni moški iz okolice Radovljice in se pri tem tako  hudo  telesno  poškodoval,  da  je na kraju umrl".  

Kot so zapisali na PU Kranj pri tovrstnih hudih nesrečah pogosto ugotavljajo, da vzroka za nesrečo pogosto ni mogoče pripisati delovni okolici, ampak človeškem ravnanju: "Bodisi zaradi opustitve ukrepov za zagotavljanje varnosti pri delu bodisi  zaradi  drugih  vzrokov,  ki  ponavadi  nastanejo zaradi človeškega mišljenja,  da  imamo  toliko  znanja  in  izkušenj,  da se nam ne more nič
zgoditi.  Pa  žal  ni  tako.  Posledice,  ponavadi hude, nastajajo."  Tako velja opozorilo, da je treba pri tovrstnem delu narediti vse, da bi to potekalo varno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.