Slovenija > Črna kronika
28 ogledov

Pogosto so si ljudje krivi sami

Traktor v gozdu Shutterstock Fotografija je simbolična.
Znane podrobnosti včerajšnje hude delovne nesreče. Opozorilo: ravnajte odgovorno in premišljeno – vzrok tako hudih nesreč je pogosto pri človeku.

Kot smo poročali, se je delovna nesreča zgodila včeraj v jutranjih urah v okolici Kamne Gorice pri Radovljici. Policisti so "ugotovili,  da  je  med  delom v gozdu z deske vitla, ki je bil pripet na delovni
traktor,  med  vožnjo  padel 74-letni moški iz okolice Radovljice in se pri tem tako  hudo  telesno  poškodoval,  da  je na kraju umrl".  

Kot so zapisali na PU Kranj pri tovrstnih hudih nesrečah pogosto ugotavljajo, da vzroka za nesrečo pogosto ni mogoče pripisati delovni okolici, ampak človeškem ravnanju: "Bodisi zaradi opustitve ukrepov za zagotavljanje varnosti pri delu bodisi  zaradi  drugih  vzrokov,  ki  ponavadi  nastanejo zaradi človeškega mišljenja,  da  imamo  toliko  znanja  in  izkušenj,  da se nam ne more nič
zgoditi.  Pa  žal  ni  tako.  Posledice,  ponavadi hude, nastajajo."  Tako velja opozorilo, da je treba pri tovrstnem delu narediti vse, da bi to potekalo varno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.