Pogrešanega Italijana še vedno niso našli

Foto: PU Nova Gorica iskalna akcija reševalci policija Foto: PU Nova Gorica iskalna akcija reševalci policija Foto: PU Nova Gorica Iskalna akcija na območju Vojskega Foto: PU Nova Gorica Iskalna akcija na območju Vojskega Foto: PU Nova Gorica iskalna akcija reševalci policija Foto: PU Nova Gorica iskalna akcija reševalci policija
V okolici Vojskega še vedno iščejo pogrešanega 75-letnega italijanskega državljana.
Oglej si celoten članek

Obsežna iskalna akcija na gozdnem in zelo zahtevnem terenu, prepredenem z grapami in brezni, ni obrodila sadov. 75-letni državljan Italija, doma z območja dežele Furlanije-Julijske krajine, je še vedno pogrešan. 

Poleg policistov PP Idrija in policistov gorske policijske enote iz  treh  policijskih  uprav (PU Nova Gorica, PU Kranj, PU Ljubljana) so pri iskanju pomagali tudi gasilci PGD Vojsko, PGD Spodnja Idrija in PGD Idrija, vodniki reševalnih psov z reševalnim psi z Obale in Ljubljane, pripadniki GRS Tolmin in domačini. Skupno je bilo na terenu približno 60 ljudi. 

Iskanje pogrešanega se je tudi v petek nadaljevalo s podrobnih pregledovanjem zahtevnega gozdnega terena na širšem območju, kjer je bil pogrešani nazadnje opažen. Iskali so tudi na območjih, ki jih je policija identificirala na podlagi informacij, ki jih je na dan izginotja v telefonskih pogovorih posredoval pogrešani italijanski državljan. 

Foto: PU Nova Gorica iskalna akcija reševalci policija

Prav tako so pregledali druga tamkajšnja območja, in sicer Log, Ogalce, Korpcia, vrh Štrangel, Ajnšk, Črtež, Zahum ... Policisti gorske policijske enote in pripadniki GRS Tolmin so s pomočjo vrvne tehnike pregledali zahtevnejša območja, vključno z nekaterimi jamami oz. brezni (Snežna jama). Območja so bila pregledana večkrat in v različne smeri. 

Policija z aktivnostmi nadaljuje tudi v teh dneh. Pri iskanju pogrešanega so si pomagali tudi s pomočjo brezpilotnega zrakoplova. "Pri tem velja tudi poudariti, da je na zahtevnem območju v okolici Vojskega tudi precej nevarnosti za vse, ki so sodelovali v tej iskalni akciji in so morali biti pri opravljanju nalog zelo previdni," so sporočili s PU Nova Gorica. 

Policisti so ponovno opravili razgovor s prijateljema pogrešanega, ki sta bila minulo sredo skupaj s pogrešanim na območju Vojskega. V teku so tudi druge aktivnosti, s katerimi policija želi pridobiti čim več koristnih informacij, ki bi jim pomagale pri iskanju. Tako kot doslej jim pomoč nudijo tudi lovci in domačini, ki dobro poznajo tamkajšnji zahteven teren. 

Foto: PU Nova Gorica iskalna akcija reševalci policija Policija še vedno prosi vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešanem 75-letnem italijanskem državljanu, da o tem obvestijo policiste PP Idrija
(Gregorčičeva ulica 5, 5280 Idrija, telefon: (05) 372 48 00, elektronski naslov: pp_idrija.pung@policija.si) oz. se zglasijo na najbližji policijski postaji ali pokličejo znano interventno številko policije 113 oz. anonimni telefon policije 080 1200.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.