Slovenija
568 ogledov

Pogrešanega Italijana še vedno niso našli

iskalna akcija reševalci policija
1/6
PU Nova Gorica
V okolici Vojskega še vedno iščejo pogrešanega 75-letnega italijanskega državljana.

Obsežna iskalna akcija na gozdnem in zelo zahtevnem terenu, prepredenem z grapami in brezni, ni obrodila sadov. 75-letni državljan Italija, doma z območja dežele Furlanije-Julijske krajine, je še vedno pogrešan. 

Poleg policistov PP Idrija in policistov gorske policijske enote iz  treh  policijskih  uprav (PU Nova Gorica, PU Kranj, PU Ljubljana) so pri iskanju pomagali tudi gasilci PGD Vojsko, PGD Spodnja Idrija in PGD Idrija, vodniki reševalnih psov z reševalnim psi z Obale in Ljubljane, pripadniki GRS Tolmin in domačini. Skupno je bilo na terenu približno 60 ljudi. 

Iskanje pogrešanega se je tudi v petek nadaljevalo s podrobnih pregledovanjem zahtevnega gozdnega terena na širšem območju, kjer je bil pogrešani nazadnje opažen. Iskali so tudi na območjih, ki jih je policija identificirala na podlagi informacij, ki jih je na dan izginotja v telefonskih pogovorih posredoval pogrešani italijanski državljan. 

iskalna akcija reševalci policija | Avtor: PU Nova Gorica PU Nova Gorica

Prav tako so pregledali druga tamkajšnja območja, in sicer Log, Ogalce, Korpcia, vrh Štrangel, Ajnšk, Črtež, Zahum ... Policisti gorske policijske enote in pripadniki GRS Tolmin so s pomočjo vrvne tehnike pregledali zahtevnejša območja, vključno z nekaterimi jamami oz. brezni (Snežna jama). Območja so bila pregledana večkrat in v različne smeri. 

Policija z aktivnostmi nadaljuje tudi v teh dneh. Pri iskanju pogrešanega so si pomagali tudi s pomočjo brezpilotnega zrakoplova. "Pri tem velja tudi poudariti, da je na zahtevnem območju v okolici Vojskega tudi precej nevarnosti za vse, ki so sodelovali v tej iskalni akciji in so morali biti pri opravljanju nalog zelo previdni," so sporočili s PU Nova Gorica. 

Policisti so ponovno opravili razgovor s prijateljema pogrešanega, ki sta bila minulo sredo skupaj s pogrešanim na območju Vojskega. V teku so tudi druge aktivnosti, s katerimi policija želi pridobiti čim več koristnih informacij, ki bi jim pomagale pri iskanju. Tako kot doslej jim pomoč nudijo tudi lovci in domačini, ki dobro poznajo tamkajšnji zahteven teren. 

Iskalna akcija na območju Vojskega | Avtor: PU Nova Gorica PU Nova Gorica
Policija še vedno prosi vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešanem 75-letnem italijanskem državljanu, da o tem obvestijo policiste PP Idrija
(Gregorčičeva ulica 5, 5280 Idrija, telefon: (05) 372 48 00, elektronski naslov: pp_idrija.pung@policija.si) oz. se zglasijo na najbližji policijski postaji ali pokličejo znano interventno številko policije 113 oz. anonimni telefon policije 080 1200.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.