Pojav goljufov, ki zbirajo denar za begunce

Foto: Franc Šavrič
Foto: Franc Šavrič
Policisti obravnavajo primer lažnega zbiranja denarja za begunce, do katerega je prišlo v eni od osrednjeslovenskih občin.
Oglej si celoten članek

Kot opozarjajo slovenske humanitarne in nevladne organizacije, pojavljajo se primeri, ko neznanci v njihovem imenu po slovenskih domovih zbirajo denar, ki naj bi ga namenili za pomoč beguncem. Gre za goljufe, ki denar porabijo za svoje potrebe.

Razpoznavno oblečeni in označeni prostovoljci sicer lahko pridejo na dom, a ti ne bodo zahtevali gotovinskega prispevka. Ljudje lahko donirajo preko spletnega bančništva, trajnika, sms sporočila ali kako drugače, so še navedli.

Vse humanitarne in nevladne organizacije za pomoč beguncem in druge programe pomoči, ki jih izvajajo, medtem še naprej zbirajo prostovoljne finančne prispevke in tudi nujno potrebno materialno pomoč: hrano, vodo, higienske pripomočke, oblačila ali denar, da lahko, kot še piše v sporočilu, pomagajo ob pravem času na pravem mestu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 14:59 1. Oktober 2015.

    http://pandora.kreativisti.org/razvoj-kulture-silovanja-u-njemackoj/<br />Kje je še ves ostali kriminal ki ga izvajajo muslimani - azilanti.

  • 11:19 1. Oktober 2015.

    Bom v kratkem zbežal iz teh butal, pa verjetno boš kmalu tudi ti Tupamaros.

  • 11:12 1. Oktober 2015.

    Od kod si pa ti čavez zbežal.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.