Slovenija > Črna kronika
10 ogledov

Pojav goljufov, ki zbirajo denar za begunce

Rigonce Franc Šavrič
Policisti obravnavajo primer lažnega zbiranja denarja za begunce, do katerega je prišlo v eni od osrednjeslovenskih občin.

Kot opozarjajo slovenske humanitarne in nevladne organizacije, pojavljajo se primeri, ko neznanci v njihovem imenu po slovenskih domovih zbirajo denar, ki naj bi ga namenili za pomoč beguncem. Gre za goljufe, ki denar porabijo za svoje potrebe.

Razpoznavno oblečeni in označeni prostovoljci sicer lahko pridejo na dom, a ti ne bodo zahtevali gotovinskega prispevka. Ljudje lahko donirajo preko spletnega bančništva, trajnika, sms sporočila ali kako drugače, so še navedli.

Vse humanitarne in nevladne organizacije za pomoč beguncem in druge programe pomoči, ki jih izvajajo, medtem še naprej zbirajo prostovoljne finančne prispevke in tudi nujno potrebno materialno pomoč: hrano, vodo, higienske pripomočke, oblačila ali denar, da lahko, kot še piše v sporočilu, pomagajo ob pravem času na pravem mestu.

Komentarjev 4
  • Avatar čavez
    čavez 14:59 01.oktober 2015.

    http://pandora.kreativisti.org/razvoj-kulture-silovanja-u-njemackoj/Kje je še ves ostali kriminal ki ga izvajajo muslimani - azilanti.

  • Avatar čavez
    čavez 11:19 01.oktober 2015.

    Bom v kratkem zbežal iz teh butal, pa verjetno boš kmalu tudi ti Tupamaros.

  • Tupamaros 11:12 01.oktober 2015.

    Od kod si pa ti čavez zbežal.