Pokojnine skladno s plačo

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Pokojnine se bodo v prihodnjem letu usklajevale v višini rasti plač, vendar ne več kot 50 milijonov evrov.
Oglej si celoten članek

To je po besedah ministra za delo Andreja Vizjaka na današnjem sestanku sklenila koalicija. Pokojnine se bodo tako usklajevale ne glede na dogovorjeno formulo v koalicijski pogodbi, je dodal minister. Glede usklajevanja pokojnin v letu 2014 se po Vizjakovih besedah danes niso pogovarjali.

DeSUS ostro proti

DeSUS je namreč ostro nastopil proti zamrznitvi pokojnin, kot je to predvideval predlog proračunov za prihodnji dve leti. Vizjak pa je danes že pojasnil, da so v okviru dopolnil predlagali, da se pokojnine v prihodnjem letu usklajujejo v višini dveh tretjin, in sicer po formuli: 60 odstotkov plače, 40 odstotkov inflacija. To po njegovih navedbah znese v prihodnjem letu okoli 50 milijonov evrov.

Po Vizjakovih besedah so se danes dogovorili tudi glede obrutenja avtorskih in drugih podjemnih pogodb ter med drugim o predlogu delodajalcev za dvig omejitve najvišje pokojninske osnove.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.