Slovenija
24 ogledov

Pokojnine skladno s plačo

Andrej Vizjak Anže Petkovšek
Pokojnine se bodo v prihodnjem letu usklajevale v višini rasti plač, vendar ne več kot 50 milijonov evrov.

To je po besedah ministra za delo Andreja Vizjaka na današnjem sestanku sklenila koalicija. Pokojnine se bodo tako usklajevale ne glede na dogovorjeno formulo v koalicijski pogodbi, je dodal minister. Glede usklajevanja pokojnin v letu 2014 se po Vizjakovih besedah danes niso pogovarjali.

DeSUS ostro proti

DeSUS je namreč ostro nastopil proti zamrznitvi pokojnin, kot je to predvideval predlog proračunov za prihodnji dve leti. Vizjak pa je danes že pojasnil, da so v okviru dopolnil predlagali, da se pokojnine v prihodnjem letu usklajujejo v višini dveh tretjin, in sicer po formuli: 60 odstotkov plače, 40 odstotkov inflacija. To po njegovih navedbah znese v prihodnjem letu okoli 50 milijonov evrov.

Po Vizjakovih besedah so se danes dogovorili tudi glede obrutenja avtorskih in drugih podjemnih pogodb ter med drugim o predlogu delodajalcev za dvig omejitve najvišje pokojninske osnove.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.