Pol hiše je enako kot nič

Foto: Anže Petkovšek slovenija 22.11.13, hisa, hise, druzinske hise, druzinska hisa, ulica, naselje,
Tistemu, ki oddaja le polovico hiše, se davek na nepremičnine ne bo znižal. Zaradi obdelave velike količine podatkov od petka do nedelje ne bo delovala aplikacija za spremembo podatkov.
Oglej si celoten članek

Kdor oddaja le polovico hiše, se mu davek na nepremičnine ne bo znižal. Zakon določa, da je davek trikrat nižji za nepremičnine, v katerih lastnik ne živi, a so v preteklem letu vsaj pol leta oddane na prostem trgu. "Upoštevali se bodo samo najemni pravni posli, evidentirani za celotno stanovanje oziroma stanovanjsko hišo," so včeraj pojasnili na geodetski upravi (Gursu).

To pomeni, da bodo morali vsi, ki so prijavili, da oddajajo v najem le del svoje hiše (denimo pol hiše) ali stanovanja, plačati 0,5-odstotni davek, hkrati pa še dohodnino od oddajanja v najem.

Rok za prijavo najema prek obrazca Gursu se sicer izteče danes; kaj se bo upoštevalo kot tržna najemnina, pa še ni jasno.

Aplikacija ne bo delovala

Zaradi obdelave velike količine podatkov ob petka do nedelje ne bo delovala aplikacija za spremembo podatkov o nepremičninah, vrednosti nepremičnin pa se ne bodo spreminjale do 22. januarja, tudi če so lastniki že popravili podatke. Lastnike Gurs prosi, naj podatke preverijo na spletu ali prek telefonske številke 01/478 48 00 na dom naročijo izpis podatkov, pri njih pa se oglasijo le za spreminjanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:03 15. Januar 2014.

    Kako si znižati osnovo za nepremičninski davek, si lahko pogledate tukaj:<br /><br />http://izs.mitv.si/asset/9A3t26D3rX7AkjyDz

  • zic
    07:49 15. Januar 2014.

    nehajte se vtikat v stvari za katere pojma nimate in vznemirjat ljudi. Ali preštudirajte davek in z enim znanjem nekaj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.