Pol leta tri tisočake mesečno

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Na volitvah 64 poslancev ni bilo ponovno izvoljenih v državni zbor; 34 jih zahteva nadomestilo plače, ki znaša približno tri tisoč evrov.
Oglej si celoten članek

Okoli tri tisočake mesečno bo prejemalo 34 poslancev, ki v tokratni sklic državnega zbora (DZ) niso bili ponovno izvoljeni.

Zakonodaja namreč določa, da so pol leta upravičeni do 80 odstotkov zadnje plače, ki so jo prejemali v času, ko so opravljali funkcijo. Za nadomestilo je zaprosilo osem poslancev PS, sedem iz SDS, pet nepovezanih poslancev, po štirje iz Zaab in SLS ter trije iz SD in DL.

Zahteve poslancev bo zdaj pregledala mandatno volilna komisija, ki bo preverila ali njihovi zahtevki izpolnjujejo zakonske pogoje.

Vilfan do nadomestila upravičen, čeprav je odstopil sam

Pravico do nadomestila ja sicer v tem mandatu med drugimi že uveljavljal tudi Peter Vilfan, ki je sredi maja odstopil, ker je pod vplivom alkohola z avtom zbil pešca. V DZ so nam pojasnili, da so vsi poslanci, ne glede na razlog prenehanja mandata, upravičeni do nadomestila. Vilfan je sicer nadomestilo prejemal le dva meseca in pol, 1. avgusta je namreč znova zasedel poslanski stolček. 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 22:31 19. Avgust 2014.

    Tudi klošarji ga ne vzamejo k sebi! Klošarji so pošteni.

  • 20:01 19. Avgust 2014.

    Prav je avtor spodaj napisal. Še vračati bi morali plačo nazaj glede na to, da so pripomogli k potopu Slovenije.

  • 17:37 19. Avgust 2014.

    Kako da jih ni sram...folk za kruh nima, oni si bodo pa po tri juje na kup dajal še pol …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.