Slovenija
16 ogledov

Pol leta tri tisočake mesečno

Černač in Jeraj Saša Despot
Na volitvah 64 poslancev ni bilo ponovno izvoljenih v državni zbor; 34 jih zahteva nadomestilo plače, ki znaša približno tri tisoč evrov.

Okoli tri tisočake mesečno bo prejemalo 34 poslancev, ki v tokratni sklic državnega zbora (DZ) niso bili ponovno izvoljeni.

Zakonodaja namreč določa, da so pol leta upravičeni do 80 odstotkov zadnje plače, ki so jo prejemali v času, ko so opravljali funkcijo. Za nadomestilo je zaprosilo osem poslancev PS, sedem iz SDS, pet nepovezanih poslancev, po štirje iz Zaab in SLS ter trije iz SD in DL.

Zahteve poslancev bo zdaj pregledala mandatno volilna komisija, ki bo preverila ali njihovi zahtevki izpolnjujejo zakonske pogoje.

Vilfan do nadomestila upravičen, čeprav je odstopil sam

Pravico do nadomestila ja sicer v tem mandatu med drugimi že uveljavljal tudi Peter Vilfan, ki je sredi maja odstopil, ker je pod vplivom alkohola z avtom zbil pešca. V DZ so nam pojasnili, da so vsi poslanci, ne glede na razlog prenehanja mandata, upravičeni do nadomestila. Vilfan je sicer nadomestilo prejemal le dva meseca in pol, 1. avgusta je namreč znova zasedel poslanski stolček. 

 

 

Komentarjev 11
  • titty 22:31 19.avgust 2014.

    Tudi klošarji ga ne vzamejo k sebi! Klošarji so pošteni.

  • markus 20:01 19.avgust 2014.

    Prav je avtor spodaj napisal. Še vračati bi morali plačo nazaj glede na to, da so pripomogli k potopu Slovenije.

  • tomaz 17:37 19.avgust 2014.

    Kako da jih ni sram...folk za kruh nima, oni si bodo pa po tri juje na kup dajal še pol leta...so pa res reveži. Černača so bila polna usta solidarnosti in pravičnosti, če ima kaj vesti naj teh 18 000 ...prikaži več EUR kaki familji podari, k ne ve kako bi nahranila otroke. Prav politiki so krivi, da smo, kjer smo in sedaj si bodo pa še lepo nadomestilo podelili za svoj "uspeh". Da je pa SLO tik pred potopom, pa tko niso oni krivi, ampak tisti, ki so proti njim.