Pol milijona za vzdrževanje

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Vzdrževanje državnega zbora in službenih poslanskih stanovanj v času parlamentarnih počitnic bo davkoplačevalce stalo dobrega pol milijona evrov.
Oglej si celoten članek

Kot je povedala generalna sekretarka državnega zbora Mojca Prelesnik, so v obnovitvena dela vključena zgolj najnujnejša dela v stavbi državnega zbora in sedmih službenih stanovanjih.

Škoda po demonstracijah
Popravilo vhodnih vrat, ki so bila poškodovana v študentskih demonstracijah in katerih popravilo bo stalo 50.800 evrov, v polmilijonski izdatek ni vključeno. Poravnala ga bo zavarovalnica, pri čemer je Prelesnikova dejala, da je civilna tožba izključena. Se je pa državni zbor s posnetki na strehi zgradbe pred kratkim montiranih kamer vključil v policijsko preiskavo. Skupaj so demonstranti povzročili za 86 tisočakov škode.

Tudi za akustiko
V poletni obnovi parlamenta bodo restavrirali freske v preddverju velike dvorane in menjali talne tekače. Petnajst tisočakov bo stala prenova akustike v parlamentarni restavraciji; Prelesnikova pojasnjuje, da je hrup v restavraciji nevzdržen, tudi zato, ker zaradi varčevanja tudi tuje delegacije vse pogosteje gostijo v parlamentarni restavraciji.

Prenove je potrebna tudi mala dvorana na Šubičevi, a je zaradi varčevanja prestavljena na prihodnje leto. Prelesnikova meni, da bi s prenovo dvorane pomagali tudi v krizi prizadetemu gradbeništvu. Ocenjena vrednost prenove je okoli dva milijona evrov.

Poslanci so v tem letu do počitnic na plenarnih sejah zasedali 49 dni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.