Slovenija
22 ogledov

Pol milijona za vzdrževanje

1/8
Žurnal24 main
Vzdrževanje državnega zbora in službenih poslanskih stanovanj v času parlamentarnih počitnic bo davkoplačevalce stalo dobrega pol milijona evrov.

Kot je povedala generalna sekretarka državnega zbora Mojca Prelesnik, so v obnovitvena dela vključena zgolj najnujnejša dela v stavbi državnega zbora in sedmih službenih stanovanjih.

Škoda po demonstracijah
Popravilo vhodnih vrat, ki so bila poškodovana v študentskih demonstracijah in katerih popravilo bo stalo 50.800 evrov, v polmilijonski izdatek ni vključeno. Poravnala ga bo zavarovalnica, pri čemer je Prelesnikova dejala, da je civilna tožba izključena. Se je pa državni zbor s posnetki na strehi zgradbe pred kratkim montiranih kamer vključil v policijsko preiskavo. Skupaj so demonstranti povzročili za 86 tisočakov škode.

Tudi za akustiko
V poletni obnovi parlamenta bodo restavrirali freske v preddverju velike dvorane in menjali talne tekače. Petnajst tisočakov bo stala prenova akustike v parlamentarni restavraciji; Prelesnikova pojasnjuje, da je hrup v restavraciji nevzdržen, tudi zato, ker zaradi varčevanja tudi tuje delegacije vse pogosteje gostijo v parlamentarni restavraciji.

Prenove je potrebna tudi mala dvorana na Šubičevi, a je zaradi varčevanja prestavljena na prihodnje leto. Prelesnikova meni, da bi s prenovo dvorane pomagali tudi v krizi prizadetemu gradbeništvu. Ocenjena vrednost prenove je okoli dva milijona evrov.

Poslanci so v tem letu do počitnic na plenarnih sejah zasedali 49 dni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.