Poleti bodo raziskovali vodne vire

Foto: Žurnal24 Andreja Tomažin v družbi direktorja CŠOD Matjaža Zajelšnika (levo) in Mateja Mla
Raziskovalni tabor. Namenjen je dijakom in študentom iz vse Slovenije z naravoslovnega področja.
Oglej si celoten članek

Da bi dijaki in študenti dejavno preživeli prosti čas, v domu Čebelica, ki deluje v sklopu Centra šolskih in obšolskih dejavnosti (CŠOD), v drugi polovici julija pripravljajo enotedenski raziskovalni tabor. Sprejeli bodo do 40 udeležencev, ki bodo na območju krajevnih skupnosti Čatež, Mirna in Račje selo raziskovali vodne vire, je na včerajšnji novinarski konferenci povedala vodja doma Andreja Tomažin.

Dijake in študente želimo spodbuditi, da začnejo razmišljati o svoji poklicni usmerjenosti in tudi o prihodnjem sodelovanju z Občino Trebnje in različnimi institucijami,” je pojasnila in dodala, da je na Dolenjskem raziskovalnih taborov malo. “Zato bi želeli, da vnesemo v prostor tudi to obliko dela, da pogledamo, kaj lahko v naravi odkrijemo, raziščemo, evidentiramo, kaj lahko našim zanamcem pustimo, koliko nam to pomeni in kako bomo s tem živeli v prihodnje,” je izpostavila.

Tabor bo za udeležence brezplačen, saj je finančno pomoč obljubila Občina Trebnje, organizatorji pa upajo tudi na sponzorska in donatorska sredstva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.