Slovenija
34 ogledov

Poleti bodo raziskovali vodne vire

Andreja Tomažin v družbi direktorja CŠOD Matjaža Zajelšnika (levo) in Mateja Mla Žurnal24 main
Raziskovalni tabor. Namenjen je dijakom in študentom iz vse Slovenije z naravoslovnega področja.

Da bi dijaki in študenti dejavno preživeli prosti čas, v domu Čebelica, ki deluje v sklopu Centra šolskih in obšolskih dejavnosti (CŠOD), v drugi polovici julija pripravljajo enotedenski raziskovalni tabor. Sprejeli bodo do 40 udeležencev, ki bodo na območju krajevnih skupnosti Čatež, Mirna in Račje selo raziskovali vodne vire, je na včerajšnji novinarski konferenci povedala vodja doma Andreja Tomažin.

Dijake in študente želimo spodbuditi, da začnejo razmišljati o svoji poklicni usmerjenosti in tudi o prihodnjem sodelovanju z Občino Trebnje in različnimi institucijami,” je pojasnila in dodala, da je na Dolenjskem raziskovalnih taborov malo. “Zato bi želeli, da vnesemo v prostor tudi to obliko dela, da pogledamo, kaj lahko v naravi odkrijemo, raziščemo, evidentiramo, kaj lahko našim zanamcem pustimo, koliko nam to pomeni in kako bomo s tem živeli v prihodnje,” je izpostavila.

Tabor bo za udeležence brezplačen, saj je finančno pomoč obljubila Občina Trebnje, organizatorji pa upajo tudi na sponzorska in donatorska sredstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.