Poletja je konec

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
Temperature vsaj deset dni ne bodo presegle 25 stopinj Celzija. Meteorološka jesen se začne že prvega septembra.
Oglej si celoten članek
Aktualno vremensko napoved si preberite na www.vreme.zurnal24.si.

Slovenijo je zajela hladna fronta s temperaturami do 20 stopinj v notranjosti in 23 stopinj Celzija čez dan na Primorskem. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 8, ob morju okoli 11. "Tako bo vsaj še kakšnih deset dni, ko temperature ne bodo šle čez 25 stopinj Celzija," je pojasnil Andrej Velkavrh, dežurni meteorolog na Agenciji RS za okolje.

Poletja je tako konec, saj se meteorološka jesen začne že prvega septembra. To sicer ne pomeni, da jeseni ne bo nič več toplo. Teoretično lahko septembra temperature bo besedah Velkavrha dosežejo tudi 30 stopinj Celzija. A to je malo verjetno, je pa možno, da bo mesec še topel, tam okoli 25 stopinj Celzija, je pojasnil in poudaril, da vremenske napovedi za drugo polovico septembra še ni mogoče dajati.

Nad nadmorsko višino 1600 metrov lahko danes pričakujemo tudi nekaj snega, ki pa se po pričakovanjih vremenoslovcev ne bo obdržal. "Padavin bo malo, poleg tega se bo nekoliko segrelo, zato se sneg ne bo obdržal," je napovedal Velkavrh.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.