Slovenija
1 ogledov

Poletja je konec

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Temperature vsaj deset dni ne bodo presegle 25 stopinj Celzija. Meteorološka jesen se začne že prvega septembra.
Aktualno vremensko napoved si preberite na www.vreme.zurnal24.si.

Slovenijo je zajela hladna fronta s temperaturami do 20 stopinj v notranjosti in 23 stopinj Celzija čez dan na Primorskem. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 8, ob morju okoli 11. "Tako bo vsaj še kakšnih deset dni, ko temperature ne bodo šle čez 25 stopinj Celzija," je pojasnil Andrej Velkavrh, dežurni meteorolog na Agenciji RS za okolje.

Poletja je tako konec, saj se meteorološka jesen začne že prvega septembra. To sicer ne pomeni, da jeseni ne bo nič več toplo. Teoretično lahko septembra temperature bo besedah Velkavrha dosežejo tudi 30 stopinj Celzija. A to je malo verjetno, je pa možno, da bo mesec še topel, tam okoli 25 stopinj Celzija, je pojasnil in poudaril, da vremenske napovedi za drugo polovico septembra še ni mogoče dajati.

Nad nadmorsko višino 1600 metrov lahko danes pričakujemo tudi nekaj snega, ki pa se po pričakovanjih vremenoslovcev ne bo obdržal. "Padavin bo malo, poleg tega se bo nekoliko segrelo, zato se sneg ne bo obdržal," je napovedal Velkavrh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.