Policija drvi v stečaj

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Pri Policijskem sindikatu Slovenije (PSS) se sprašujejo ali policija drvi v stečaj. Na to po njihovem pričajo alarmantne novice in obvestila o katastrofalnem finančnem stanju v Policiji in posledično celotnem Ministrstvu za notranje zadeve.
Oglej si celoten članek

"Članki in prispevki v vseh medijih se dnevno objavljajo in kot je razvidno iz stališč in reakcij vodstva Policije in MNZ do sedaj še ni nikogar pripravilo do tega, da bi zaposlenim in javnosti jasno in korektno predstavilo stanje in posledice, ki bodo zaradi vseh navedenih dejstev nastale," v obvestilu za javnost prišejo pri Policijskem sindikatu Slovenije (PSS), kjer že leta opozarjajo na posledice in na stanje, v katero je pripeljala dolgoletna vladna politika in tako tudi posledično politika vseh ministrov in direktorjev Policije v preteklosti.

Varčevanje na račun bohotenja državnega aparata

"V Policiji in MNZ je tako imenovano varčevanje, potekalo že v času gospodarske rasti, kjer se ni investiralo v zastarele, dotrajane objekte, v opremo, uniformo in seveda v času gospodarske krize je potrebno biti »bolj papeški od papeža« in varčevati do skrajnosti. To varčevanje je seveda vidno predvsem v operativi in zmanjševanju kadrov na terenu, kjer smo na račun bohotenja državnega aparata »varčevali« na policistih na terenu, na njihovi opremi in pogojih za delo," piše v sporočilu, kjer izpostavljajo katastrofalno stanje na posameznih policijskih postajah na Jesenicah, Šentjurju, Račah, ...

Čas je, da informacije pridejo v javnost

"Situacije, ko zaposleni zaradi neplačanih računov prisilno parkirajo službena vozila, nezmožnost opravljanja tehničnih pregledov, neplačani računi za vodo, elektriko, komunalne storitve, so že dnevne in bi morale biti za marsikoga alarmantne. V letošnjem proračunu sploh ni sredstev za nabavo uniform in druge dotrajane opreme," pojasnjujejo in dodajajo, da jih trenutno stanje sploh ne preseneča: "Očitno je napočil čas, ko smo prišli do točke, ko so te informacije prišle v javnost, ki se je prav tako pričela zavedati realnega stanja. Posebej pa so se mediji in državljani pričeli zavedati posledic, ki bodo nastale."

Bo varnost državljanov slabša?

"Kaj pomeni varčevanje na plečih Policije se že kaže in se bo v prihodnje še bolj, na splošni varnosti v državi. Tudi drastično znižanje operativnega kadra, ki se je v nekaj letih zmanjšalo za 1000 zaposlenih bo terjalo svoj davek. Tu ne moremo mimo »prisilnega« upokojevanja predvsem operativnega kadra, ki je bilo izvedeno na način, ki ni v čast njegovim izvajalcem," pravijo pri PSS, kjer od vodstvo MNZ in Policije pričakujejo in zahtevajo, da o trenutni situaciji skličejo sestanek z socialnimi partnerji, na katerem bo predstavljeno trenutno finančno stanje načrtovani rebalans proračuna.

Policijski sindikat Slovenije je o možnih oblikah varčevanja, ki ne bi pomenilo zmanjševanja socialnega položaja zaposlenih in zmanjševanja varnosti državljanov v preteklosti že večkrat seznanjal vodstvo Policije in MNZ, vendar do sedaj ti predlogi niso bili obravnavani, kaj še le sprejeti, še pišejo pri PSS.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 18

  • 20:59 25. Avgust 2013.

    kaj imamo mi manj policije...pogledam čez okno vidim dva policaja ,4 cigane in enega normalnega sprehajalca...to je policijska država brez …

  • 20:56 25. Avgust 2013.

    Kaj pa je policija pričakovala od svojega dela?? Kaznujejo reveža z tako kaznijo da se nemore pobrati 10 let...revež zgubi …

  • mph
    16:30 25. Avgust 2013.

    Glede teh "express" policajev, ki so to postali s kratkim tečajem, se pa pa strinjam s tabo. Ne more zdaj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.