Policija išče avtorja grafitov

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Teden dni za tem, ko so v Zavodu Božji otroci pred ginekološko kliniko pripravili shode in molitve proti splavu, so se na stolnici pojavili grafiti.
Oglej si celoten članek

Na ljubljanski policijski upravi so potrdili, da so včeraj v dopoldanskih urah prejeli prijavo o grafitu na ljubljanski stolnici, katerega vsebina izraža nasprotovanje vmešavanju Cerkve v odločanje o rojstvu otrok.

Grafit se je pojavili teden dni za tem, ko so v Zavodu Božji otroci pred ginekološko kliniko pripravili shode in molitve proti splavu.

Na stolnici je z rdečo barvo in velikimi črkami zapisano: "Cerkev marš iz moje maternice!"

 

Grafit obravnavajo kot prekršek

Kot so še pojasnili na Policijski upravi Ljubljana, o dogodku zbirajo obvestila, zato tudi ni jasno, ali sta dogodka povezana. Grafit na stolnici policisti zaenkrat obravnavajo kot prekršek.

Na ministrstvu za delo so v odzivu na shod in molitev pred eno od stavb Ginekološke klinike Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana poudarili pravico do svobodnega odločanja o rojstvu otrok.

Molitev kot nasilje

Na ustavno pravico do splava je včeraj v poslanici ob 8. marcu opozorila tudi varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer

Opozorila je na svojevrstno "nasilje" nad že doseženimi pravicami žensk, ki se izvaja v obliki molitev pred ginekološko kliniko v Ljubljani.

"S tem se celo nadleguje ženske različnih prepričanj, ki so že tako v hudi stiski, nadlegovanje pa spada med oblike diskriminacije," je poudarila v poslanici. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 03:38 10. Marec 2016.

    Niso daleč, kar v ZL

  • 16:04 9. Marec 2016.

    Absolutno podpiram pravico do splava. Ampak dvoličnost nekaterih nosilcev oblasti je res abotna. Molitev je diskriminacija? Po kakšni logiki? Poleg …

  • 16:02 9. Marec 2016.

    Me zanima, če bo to poželo toliko neodobravanja kot je so ostanki svinje na gradbišču muslimanskega verskega centra.<br />Predvidevam, da …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.