Slovenija
6 ogledov

Policija išče avtorja grafitov

Ljubljanska stolnica Anže Petkovšek
Teden dni za tem, ko so v Zavodu Božji otroci pred ginekološko kliniko pripravili shode in molitve proti splavu, so se na stolnici pojavili grafiti.

Na ljubljanski policijski upravi so potrdili, da so včeraj v dopoldanskih urah prejeli prijavo o grafitu na ljubljanski stolnici, katerega vsebina izraža nasprotovanje vmešavanju Cerkve v odločanje o rojstvu otrok.

Grafit se je pojavili teden dni za tem, ko so v Zavodu Božji otroci pred ginekološko kliniko pripravili shode in molitve proti splavu.

Na stolnici je z rdečo barvo in velikimi črkami zapisano: "Cerkev marš iz moje maternice!"

 

Grafit obravnavajo kot prekršek

Kot so še pojasnili na Policijski upravi Ljubljana, o dogodku zbirajo obvestila, zato tudi ni jasno, ali sta dogodka povezana. Grafit na stolnici policisti zaenkrat obravnavajo kot prekršek.

Na ministrstvu za delo so v odzivu na shod in molitev pred eno od stavb Ginekološke klinike Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana poudarili pravico do svobodnega odločanja o rojstvu otrok.

Molitev kot nasilje

Na ustavno pravico do splava je včeraj v poslanici ob 8. marcu opozorila tudi varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer

Opozorila je na svojevrstno "nasilje" nad že doseženimi pravicami žensk, ki se izvaja v obliki molitev pred ginekološko kliniko v Ljubljani.

"S tem se celo nadleguje ženske različnih prepričanj, ki so že tako v hudi stiski, nadlegovanje pa spada med oblike diskriminacije," je poudarila v poslanici. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • gornik 03:38 10.marec 2016.

    Niso daleč, kar v ZL

  • novispenjac 16:04 09.marec 2016.

    Absolutno podpiram pravico do splava. Ampak dvoličnost nekaterih nosilcev oblasti je res abotna. Molitev je diskriminacija? Po kakšni logiki? Poleg tega ta članek obsoja nasprotovanje pravici do splava (obsojanju se pridružujem), ne obsoja pa skrunitve religioznega spomenika? Hm. Ob svinjariji ...prikaži več (pun intended) par mesecev nazaj, ko so vrgli svinjsko glavo na kraj đamije, pa je bil cel halo...Čuden je ta svet.

  • Pepe007 16:02 09.marec 2016.

    Me zanima, če bo to poželo toliko neodobravanja kot je so ostanki svinje na gradbišču muslimanskega verskega centra.Predvidevam, da je župan Janković že izrazil obsodil dogodek, samo ste mediji to pozabili zapisati.