"Policija naj zaradi napisa ukrepa"

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
V SDS zahtevajo ukrepe zaradi napisa na Bevkovem trgu v Novi Gorici.
Oglej si celoten članek

Poslanka SDS Patricija Šulin se je odzvala na primer grožnje s smrtjo, ki so ga dokumentirali prejšnji teden na Bevkovem trgu v Novi Gorici. Ker je neznani storilec na zid napisal Janša - fojba te čaka, Šulinova od organov pregona zahteva takojšnje ukrepanje, so sporočili iz službe za odnose z javnostmi SDS.

Fojba je po navedbah Šulinove poimenovanje za kraško brezno in se uporablja v povezavi z množičnimi poboji med drugo svetovno vojno. Zapis kot tak torej pomeni grožnjo s smrtjo, kar se po kazenskem zakoniku kaznuje tudi z zaporno kaznijo, je pojasnila Šulinova. Kot je dodala, je po slovenski ustavi človekovo življenje nedotakljivo.

Od policije zahteva takojšnje ukrepanje s postopkom pregona proti avtorju zapisa. Pričakuje tudi, da bo policija po izvedbi potrebnih ukrepov o tem nemudoma obvestila pristojno okrožno državno tožilstvo.

S Policijske uprave Nova Gorica so sporočili, da do tega trenutka niso prejeli nobene prijave glede omenjenega dogodka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 12:10 14. Februar 2013.

    Naj gre pa froca ahtat, če mu kaj ni prav. Sam se je odločil za to sranje, ki ga izvaja …

  • 10:12 14. Februar 2013.

    ti pa si kreten ,kako bi reagiral če bi bilo napisano na zidu ime tvojih bližnjih,če jih imaš glede na …

  • 18:48 13. Februar 2013.

    Pisce naj iščejo med sds-om.Edino oni so zmožni takšnega podpihovanja množic in iskanja novih žrtvenih kozlov med nedolžnim prebivalstvom, ki …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.