Slovenija
14 ogledov

"Policija naj zaradi napisa ukrepa"

Janez Janša, SDS Anže Petkovšek
V SDS zahtevajo ukrepe zaradi napisa na Bevkovem trgu v Novi Gorici.

Poslanka SDS Patricija Šulin se je odzvala na primer grožnje s smrtjo, ki so ga dokumentirali prejšnji teden na Bevkovem trgu v Novi Gorici. Ker je neznani storilec na zid napisal Janša - fojba te čaka, Šulinova od organov pregona zahteva takojšnje ukrepanje, so sporočili iz službe za odnose z javnostmi SDS.

Fojba je po navedbah Šulinove poimenovanje za kraško brezno in se uporablja v povezavi z množičnimi poboji med drugo svetovno vojno. Zapis kot tak torej pomeni grožnjo s smrtjo, kar se po kazenskem zakoniku kaznuje tudi z zaporno kaznijo, je pojasnila Šulinova. Kot je dodala, je po slovenski ustavi človekovo življenje nedotakljivo.

Od policije zahteva takojšnje ukrepanje s postopkom pregona proti avtorju zapisa. Pričakuje tudi, da bo policija po izvedbi potrebnih ukrepov o tem nemudoma obvestila pristojno okrožno državno tožilstvo.

S Policijske uprave Nova Gorica so sporočili, da do tega trenutka niso prejeli nobene prijave glede omenjenega dogodka.

Komentarjev 3
  • feferon 12:10 14.februar 2013.

    Naj gre pa froca ahtat, če mu kaj ni prav. Sam se je odločil za to sranje, ki ga izvaja nad Slovenci!

  • klincek 10:12 14.februar 2013.

    ti pa si kreten ,kako bi reagiral če bi bilo napisano na zidu ime tvojih bližnjih,če jih imaš glede na tvoje butasto razmišljanje.CEPEC

  • feferon 18:48 13.februar 2013.

    Pisce naj iščejo med sds-om.Edino oni so zmožni takšnega podpihovanja množic in iskanja novih žrtvenih kozlov med nedolžnim prebivalstvom, ki ni naklonjeno janšizmu.