Policija nehala varovati guvernerja Boštjana Jazbeca

Foto: Saša Despot Boštjan Jazbec Foto: Saša Despot Boštjan Jazbec
41-letniku, ki mu je grozil, niso odvzeli prostosti.
Oglej si celoten članek

"Ljubljanski policisti so zaključili s kriminalistično preiskavo v povezavi z grožnjami guvernerju Banke Slovenije. Policija varovanja po 10. členu Uredbe o varovanju določenih oseb, prostorov, objektov in okolišev objektov, ki jih varuje policija, ne izvaja več, saj je bilo v okviru kriminalistične preiskave ugotovljeno, da so razlogi za to prenehali," so sporočili z ljubljanske policijske uprave. 

Ugotovili so, da grožnje niso bile v povezavi z njegovim delom oziroma njegovo funkcijo. Grožnje je sicer, kot smo poročali, prejel na službeni mobitel. 

Iz sporočila, v katerem so obelodanili, da je prejel grožnje, je bilo sicer precej nevdoumno razumeti, da gre za grožnje, povezane s službo. "Groženj so nedopustne," je ob razkritju, da mu grozijo dejal Jazbec in sporočil, da je bil v zadnjih letih že pred tem deležen verbalnih napadov tudi od mimoidočih na cesti. "Od izvedbe sanacije bank v letih  2013/14 sem deležen medijskega linča, pozive k linču so mediji nekritično objavljali v pismih bralcev. V enem od njih je avtor, član ene od civilnih iniciativ imetnikov izbrisanih delnic oz. podrejenih obveznic bank, posameznikom, ki smo sodelovali pri sanaciji, zagrozil, da nas bo v primeru, če pristojni organi ne bodo speljali postopkov zoper nas, 'ljudstvo pri naslednjem uporu linčalo'," je v sporočilu, v katerem je razkril, da mu grozijo, zapisal Jazbec in dodal, da je trn v peti vsem, ki so zaradi sanacije bank izgubili svoj denar. 

Storilca, ki je letnik 1976, bodo ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja Grožnje po členu 135/I-III. Kaj je bil njegov motiv, na policiji zaradi varovanja osebnih podatkov niso želeli razkriti. 

Zakaj so v sporočilu namigovali, da gre za grožnje, ki so povezane s službo guvernerja, smo vprašali Banko Slovenije. "Dokler je policijska preiskava odprta, guverner ne more komentirati zadev," so nam odgovorili.  

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • GUVERNER JAZBEC – VZMD pozdravlja hitro in učinkovito kriminalistično preiskavo groženj ter pričakuje opravičilo: www.vzmd.si/novice/guverner-jazbec-vzmd-pozdravlja-hitro-in-ucinkovito-kriminalisticno-preiskavo-grozenj-ter-pricakuje-opravicilo#sswQwxI1uZJxIPE2.99

  • 14:49 12. April 2018.

    vse je OK, kar naj se bojijo; prevec folka je bilo okradenega, rezultatov pa nobenih!

  • 14:32 12. April 2018.

    To je pač mafijski slovenistan, kjer policija ščiti lopove, oškodovance pa zapira.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.