Policija o domnevnem kamenjanju 11-letnice

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Policija postavila zasede in iskala s policijskimi psi
Oglej si celoten članek

V zadnjih dneh je prebivalce Ilirske Bistrice razburila informacija o domnevnem srečanju 11-letne deklice s tujci, o čemer je na Facebooku pisala civilna iniciativa za varovano mejo. Člani iniciative so trdili, da se je deklica, ki se je čez Žabovco vračala domov s kolesom pri mostu srečala s skupino migrantov. Ti naj bi jo začeli obmetavati s kamenjem in jo dvakarat zadeli v roko. Deklica je zbežala k prijateljici, njeni starši so poklicali policijo.

Policija potrdila prijavo

Tiskovna predstavnica Policijske uprave Koper Anita Leskovec je za Primorske novice potrdila, da so v četrtek popoldne res dobili prijavo, da je 11-letna deklica med vožnjo s kolesom od Ilirske Bistrice proti Dolnjemu Zemonu srečala neznane ljudi. Ker je slišala glasove, se je ustavila na mostu čez reko in v vodi videla več ljudi, ki naj bi nanjo začeli kričati in vanjo metati kamenje. Eden jo je zadel v roko, zato se je ustrašila in zapeljala nazaj proti Ilirski Bistrici.

Postavili zasede in iskali s policijskimi psi

Prvi policisti so takoj po klicu prihiteli na kraj in 20 minut po dogodku že pregledali širše območje, tudi s pomočjo policijskega psa. "Vendar niso odkrili ljudi, ki bi jih lahko povezali s tem dogodkom. Postavljene so bile tudi zasede, vendar oseb nismo izsledili. Tudi ostali domačini, ki so bili v bližini, jih niso videli," je povedala Anita Leskovec. Bistriški policisti primer še preiskujejo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 09:12 9. Junij 2019.

    Uredniki! Nehajte s temi zavajajočimi naslovi. Razlika med kamenjanjem in vreči kamenček proti neželenemu "firbcu" je slon in miš. Če …

  • 17:16 8. Junij 2019.

    Ne zagovarjam migrantov, a če so bili v vodi so se najbrž umivali in jih gledanje nanje motilo zato so …

  • 13:48 8. Junij 2019.

    postavt vaške straže z orožjem

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.