Slovenija > Črna kronika
8435 ogledov

Policija o domnevnem kamenjanju 11-letnice

Policijski pes bi moral pobrati palico, ki mu jo je policist vrgel proti ograji, Žurnal24 main
Policija postavila zasede in iskala s policijskimi psi

V zadnjih dneh je prebivalce Ilirske Bistrice razburila informacija o domnevnem srečanju 11-letne deklice s tujci, o čemer je na Facebooku pisala civilna iniciativa za varovano mejo. Člani iniciative so trdili, da se je deklica, ki se je čez Žabovco vračala domov s kolesom pri mostu srečala s skupino migrantov. Ti naj bi jo začeli obmetavati s kamenjem in jo dvakarat zadeli v roko. Deklica je zbežala k prijateljici, njeni starši so poklicali policijo.

Policija potrdila prijavo

Tiskovna predstavnica Policijske uprave Koper Anita Leskovec je za Primorske novice potrdila, da so v četrtek popoldne res dobili prijavo, da je 11-letna deklica med vožnjo s kolesom od Ilirske Bistrice proti Dolnjemu Zemonu srečala neznane ljudi. Ker je slišala glasove, se je ustavila na mostu čez reko in v vodi videla več ljudi, ki naj bi nanjo začeli kričati in vanjo metati kamenje. Eden jo je zadel v roko, zato se je ustrašila in zapeljala nazaj proti Ilirski Bistrici.

Postavili zasede in iskali s policijskimi psi

Prvi policisti so takoj po klicu prihiteli na kraj in 20 minut po dogodku že pregledali širše območje, tudi s pomočjo policijskega psa. "Vendar niso odkrili ljudi, ki bi jih lahko povezali s tem dogodkom. Postavljene so bile tudi zasede, vendar oseb nismo izsledili. Tudi ostali domačini, ki so bili v bližini, jih niso videli," je povedala Anita Leskovec. Bistriški policisti primer še preiskujejo.

Komentarjev 12
  • MaloNor 09:12 09.junij 2019.

    Uredniki! Nehajte s temi zavajajočimi naslovi. Razlika med kamenjanjem in vreči kamenček proti neželenemu "firbcu" je slon in miš. Če je sploh res.

  • Lavdan 17:16 08.junij 2019.

    Ne zagovarjam migrantov, a če so bili v vodi so se najbrž umivali in jih gledanje nanje motilo zato so hoteli firbčnega otroka pregnati in to na žalost s kamenjem. Starši bi morali otrokom povedati naj se tujcem ogibajo.

  • perhan63 13:48 08.junij 2019.

    postavt vaške straže z orožjem