Policija potrdila: Eden od fantov je bil pod vplivom psihoaktivnih snovi

Foto: PU Maribor
Foto: PU Maribor
Oba fanta, ki so ju našli mrtva v Dravi in bi lahko bila povezana z izginotjem Domna Simoniča, sta bila pod vplivom alkohola, eden pa tudi pod vplivom psihoaktivnih snovi.
Oglej si celoten članek

Tri tedne po izginutju 20-letnega Domna Simoniča izpred mariborskega kluba Štuk, policija še vedno tava v temi. Odgovore glede dogajanja v Mariboru, kjer so na istem kraju izginili že trije fantje, dva, Petra Aplinca in Klemna Lenka so našli mrtva v Dravi, Simoniča pa še iščejo, so zahtevali tudi poslanci.

Policija je tako na včerajšnji zaprti seji komisiji za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb predstavila poročilo glede dogodkov v Mariboru. Kot je po seji pojasnil predsednik komisije Branko Grims, je v poročilu navedeno, da so pri obdukciji umrlih fantov našli tudi psihoaktivne snovi, ki bi lahko bile krive za nepojasnjeno izginotje. 

Pri obeh fantih alkohol, pri enem tudi droga

Foto: PU Celje Klmen Jenko Pri obeh umrlih fantih so tako našli sledi alkohola, pri enem pa tudi sledi psihoaktivnih drog, je včeraj za Odmeve potrdil Boštjan Lindav, pomočnik direktorja uprave kriminalistične policije.

Domnevno naj bi jo našli pri 19- letnem Klemenu Lenku, študentu mariborske fakultete za strojništvo, ki je izginil konec novembra lani, našli pa so ga potapljači v začetku tega leta. Klemen se je, tako kote Peter in Domen, pred izginotjem pogovarjali z neznanci, kolikor je znano pa se nihče od njih ni javil policiji. 

Za katero drogo je šlo?

Ostanke katerih psihoaktivnih snovi naj bi našli pri Klemenu Lenku, ni znano, Lindav pa je sinoči zanikal, da bi policija v Sloveniji doslej kdajkoli odkrila uporabo zloglasne droge znane trudi kot krokodil, ki je znana po hitrem delovanju. Sprva povzroči občutek evforije in zadovoljitve, nato povzroča zmanjšano dojemanje okolice, sledi zaspanost in utrujenost. 

Se pa je v Mariboru pred dvema letoma povečala raba nove halucinogene droge s sestavino  5-Meo-MiPT. Gre za tabletke, na videz podobne ekstaziju, vendar s halucinogeno drogo. V letu 2014 je bilo v Sloveniji v eni izmed preiskav zaseženih 208 tablet, (skupno cca 48 g), ki so vsebovale 5-MeO-MiPT, v letu 2013 pa je bilo v štirih zadevah skupno zaseženo le nekaj tablet (skupno 3.67 g ), ki so vsebovale 5-MeO-MiPT. Letos in lani vzorcev prepovedane droge, ki bivseboval 5-MeO-MiPT, na policiji niso zasegli. 

Preberite še:  

Ugibanja o izginotjih: so bili fantje pod vplivom drog?

 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 15:03 15. Marec 2016.

    žalostno je to, kar se dogaja, je pa res, da nove droge tako hitro rastejo, da jih ni moč uvrščat …

  • 14:39 15. Marec 2016.

    Zelo sem skeptičen v strokovnost Mariborske policije. Imam znanca, ki je bil mlad policaj-začetnik na Mb. policiji. Osebno mi je …

  • 14:18 15. Marec 2016.

    Če bi šlo za otroka znanega politika ali osebnosti iz družebeno političnega vrha ,bi policija ukrepala drugače .Verjemite mi .

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.