Policija preiskala domnevno prisluškovanje

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Policisti opravili preiskavo glede prisluškovanja nekdanjemu predsedniku države Janezu Drnovšku. Prisluškovali naj bi tudi drugim.
Oglej si celoten članek

Policisti so opravili preiskavo glede navedb blogerja Mitje Kunstlja, da so nekdanjemu predsedniku republike Janezu Drnovšku v zadnjem obdobju njegovega življenja nezakonito prisluškovali. Kaj je pokazala preiskava, še ni znano, je pa policija že posredovala izsledke pristojnim državnim tožilstvom.

Kunstelj je namreč v svojem blogu z imenom MIKSTONEblog zapisal, da je "Janša med drugim naročil prisluškovanje in vdor v zasebno korespondenco Janeza Drnovška, potem ko se je slednji umaknil na Zaplano in tam umrl".

V preteklosti naj bi nezakonito prisluškovali še nekaterim drugim slovenskim politikom, in sicer nekdanjima premierjema Lojzetu Peterletu in Andreju Bajuku ter nekdanjemu poslancu Ivu Hvalici.

Informacijska pooblaščenka obvestila policijo

Informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar je o tem zapisu obvestila policijo, kjer so potrdili, da bodo glede zapisov opravili preiskave in nato ugotovitve posredovali pristojnim državnim tožilstvom.

"Ne glede na to bo policija navedbe dodatno preverila v smislu obstoja razlogov uradno pregonljivih kaznivih dejanj in izvedla ustrezne operativne ukrepe; v ta namen je že opravila določene razgovore in se sestala z informacijsko pooblaščenko," so za STA sporočili z Generalne policijske uprave.

Peterle ve, da so mu prisluškovali

Po besedah Kunstlja naj bi akcijo prisluškovanja vodil nekdanji poveljnik specialne brigade Moris Darko Njavro. Za Delo je Njavro povedal, da je prva dva zapisa na blogu Kunstlja prebral, da pa ne ve, "kakšne traparije objavlja zdaj".

Medtem ko je Peterle za Delo izrazil prepričanje, da so mu prisluškovali, a ne more reči, kdo vse. Kljub temu dokazov nima, ima pa dovolj indicev, da mu ni prisluškovala samo ena stran, je dejal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 10:52 23. Avgust 2011.

    Ivan Kramberger ali Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi ! PRAVICA DO RESNICE DANES !!! Resnico o komunisticnih …

  • 21:25 22. Avgust 2011.

    ...še zmerom sova prisluškuje....ampak ne vem kaj, to kar se babe med sabo menijo in kako so ga dobile?...in kako …

  • 16:55 22. Avgust 2011.

    Kakšne traparije objavlaja zdaj se sprašuje nevedno Njavro. Mu bom jaz namesto Mitje odgovoril. Točno tiste traparije , ki ste …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.