Slovenija
267 ogledov

Policija preiskala domnevno prisluškovanje

Mitja Kunstelj je k sebi sprejel novinarja Žurnala24 sredi januarja, ko je bila Žurnal24 main
Policisti opravili preiskavo glede prisluškovanja nekdanjemu predsedniku države Janezu Drnovšku. Prisluškovali naj bi tudi drugim.

Policisti so opravili preiskavo glede navedb blogerja Mitje Kunstlja, da so nekdanjemu predsedniku republike Janezu Drnovšku v zadnjem obdobju njegovega življenja nezakonito prisluškovali. Kaj je pokazala preiskava, še ni znano, je pa policija že posredovala izsledke pristojnim državnim tožilstvom.

Kunstelj je namreč v svojem blogu z imenom MIKSTONEblog zapisal, da je "Janša med drugim naročil prisluškovanje in vdor v zasebno korespondenco Janeza Drnovška, potem ko se je slednji umaknil na Zaplano in tam umrl".

V preteklosti naj bi nezakonito prisluškovali še nekaterim drugim slovenskim politikom, in sicer nekdanjima premierjema Lojzetu Peterletu in Andreju Bajuku ter nekdanjemu poslancu Ivu Hvalici.

Informacijska pooblaščenka obvestila policijo

Informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar je o tem zapisu obvestila policijo, kjer so potrdili, da bodo glede zapisov opravili preiskave in nato ugotovitve posredovali pristojnim državnim tožilstvom.

"Ne glede na to bo policija navedbe dodatno preverila v smislu obstoja razlogov uradno pregonljivih kaznivih dejanj in izvedla ustrezne operativne ukrepe; v ta namen je že opravila določene razgovore in se sestala z informacijsko pooblaščenko," so za STA sporočili z Generalne policijske uprave.

Peterle ve, da so mu prisluškovali

Po besedah Kunstlja naj bi akcijo prisluškovanja vodil nekdanji poveljnik specialne brigade Moris Darko Njavro. Za Delo je Njavro povedal, da je prva dva zapisa na blogu Kunstlja prebral, da pa ne ve, "kakšne traparije objavlja zdaj".

Medtem ko je Peterle za Delo izrazil prepričanje, da so mu prisluškovali, a ne more reči, kdo vse. Kljub temu dokazov nima, ima pa dovolj indicev, da mu ni prisluškovala samo ena stran, je dejal.

Komentarjev 3
  • Nota Lovesong 10:52 23.avgust 2011.

    Ivan Kramberger ali Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi ! PRAVICA DO RESNICE DANES !!! Resnico o komunisticnih zlocinih napram "Slovenskemu" in Hrvaskemu narodu danes !!! KAJ IMATA KRAMBERGER IN VUKOVAR SKUPNEGA...zakaj situacija kot je v JUGO "SLOVENSKI" ...prikaži več DRZAVI..KDO SO "SLOVENSKI" IN HRVASKI POLITIKI... http://ivankrambergerdanes.blogspot.com/ or http://ivankramberger.wordpress.com/ ce povezava ne deluje, vnesite v google tekst "Ivan Kramberger ali..Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi". Nazaj na barikade !! Naj Ivekov duh zivi naprej v vseh nas !! SMRT KOMUNIZMU; SVOBODA NARODU !!!COMMUNISM(Slowenien/Slovenia) IN EASTERN EUROPE TODAY(2011) !!! http://sloveniatoday.blogspot.com or http://easterneuropetoday.wordpress.com/

  • 1111 21:25 22.avgust 2011.

    ...še zmerom sova prisluškuje....ampak ne vem kaj, to kar se babe med sabo menijo in kako so ga dobile?...in kako bi kakšnega rade...??? bogi ljudje...iq sobne temperature...hahahaha...bedaki bi si lahko novo opremo nabavli...da ne šktra in ni eho v slušalki ...prikaži veči telefona...bogi...bogi...

  • Žurnalček 16:55 22.avgust 2011.

    Kakšne traparije objavlaja zdaj se sprašuje nevedno Njavro. Mu bom jaz namesto Mitje odgovoril. Točno tiste traparije , ki ste jih počeli misleč , da lahko Janša dela v SLO kar mu pade na kurac , vi pa to morate ...prikaži več izvajati , kajti naređenje malega Kaplarja je vrhovni ukaz ,vaši v glavah premaknjenem občutku za demokracijo ! Kakšni ste , je pa Kunstelj, ki ste ga žrtvovali kot ovco za klanje v Depali vasi.! Njavro, če bi imel samo malo sramu , bi se pokril z ušesi in bil , za vse večne cajte tiho. Mogoče bo pa tudi tebe enkrat zapekla vest in boš začel lajati o protiustavnih komandah, tako srečnega očka, da je do sedaj zapustil že dva otroka in se zaradi svoje "časti" niti ni poročil z njihovo matrejo! To naj bi bili atributi klenosti politika. Govno ne pa človek , kar se pod to besedo pač normalno razume.