Policija priprla 37-letnika: vse to so našli pri njem!

Foto: PPIU Nova Gorica zaseženi predmeti Foto: PPIU Nova Gorica zaseženi predmeti Foto: PPIU Nova Gorica zaseženi predmeti
Novogoriški policisti so pri 37-letniku zasegli večje količine prepovedanih substanc.
Oglej si celoten članek

V začetku preteklega tedna so policisti PU Nova Gorica izvedli hišno preiskavo pri 37-letniku z območja Nove Gorice. Pri kršitelju, ki so ga v preteklosti že večkrat obravnavali za prekrške s področja prepovedanih drog, zaradi preprodaje pa je bil tudi že pravnomočno obsojen, so našli večje količine prepovedanih substanc in drugih predmetov.

Foto: PPIU Nova Gorica zaseženi predmeti

Med preiskavo, pri kateri je sodeloval tudi policist s službenim psom za iskanje prepovedanih drog iz Enote vodnikov službenih psov PU Nova Gorica, so policisti med drugim zasegli večje število pripravljenih zavitkov s prepovedanimi drogami, za katere sumijo, da gre za prepovedane droge amfetamin in kokain, več elektronskih tehtnic, pripomočkov za pakiranje prepovedanih drog ter zajetno vsoto gotovine v višini nekaj tisoč evrov. Za slednjo obstaja sum, da izvira iz prodaje prepovedanih drog.

Da se osumljeni ukvarja s preprodajo prepovedanih drog so policisti sicer posumili že 30. aprila 2023, ko so mu v  postopku zasegli več že pripravljenih zavitkov. Policisti so z zbiranjem obvestil in dokazov zbrali dovolj podatkov, da so Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici podali pobudo, le-to pa je Okrožnemu sodišču v Novi Gorici podalo predlog za izdajo odredbe za hišno in osebno preiskavo.

Po usmeritvah dežurne državne tožilke iz Okrožnega državnega tožilstva v Novi Gorici so policisti po končani osebni in hišni preiskavi 37-letnemu osumljencu odvzeli prostost. Naslednjega dne oz. 23. maja 2023 so ga s kazensko ovadbo privedli in izročili v nadaljnji postopek dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je po zaslišanju zoper 37-letnega osumljenca odredil pripor.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.