Slovenija
4181 ogledov

Policija priprla 37-letnika: vse to so našli pri njem!

kriminalisticna preiskava
1/3
Nik Rovan
Novogoriški policisti so pri 37-letniku zasegli večje količine prepovedanih substanc.

V začetku preteklega tedna so policisti PU Nova Gorica izvedli hišno preiskavo pri 37-letniku z območja Nove Gorice. Pri kršitelju, ki so ga v preteklosti že večkrat obravnavali za prekrške s področja prepovedanih drog, zaradi preprodaje pa je bil tudi že pravnomočno obsojen, so našli večje količine prepovedanih substanc in drugih predmetov.

zaseženi predmeti | Avtor: PPIU Nova Gorica PPIU Nova Gorica

Med preiskavo, pri kateri je sodeloval tudi policist s službenim psom za iskanje prepovedanih drog iz Enote vodnikov službenih psov PU Nova Gorica, so policisti med drugim zasegli večje število pripravljenih zavitkov s prepovedanimi drogami, za katere sumijo, da gre za prepovedane droge amfetamin in kokain, več elektronskih tehtnic, pripomočkov za pakiranje prepovedanih drog ter zajetno vsoto gotovine v višini nekaj tisoč evrov. Za slednjo obstaja sum, da izvira iz prodaje prepovedanih drog.

Da se osumljeni ukvarja s preprodajo prepovedanih drog so policisti sicer posumili že 30. aprila 2023, ko so mu v  postopku zasegli več že pripravljenih zavitkov. Policisti so z zbiranjem obvestil in dokazov zbrali dovolj podatkov, da so Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici podali pobudo, le-to pa je Okrožnemu sodišču v Novi Gorici podalo predlog za izdajo odredbe za hišno in osebno preiskavo.

Po usmeritvah dežurne državne tožilke iz Okrožnega državnega tožilstva v Novi Gorici so policisti po končani osebni in hišni preiskavi 37-letnemu osumljencu odvzeli prostost. Naslednjega dne oz. 23. maja 2023 so ga s kazensko ovadbo privedli in izročili v nadaljnji postopek dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je po zaslišanju zoper 37-letnega osumljenca odredil pripor.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.