Policijski sindikat napoveduje stavko

Foto: Žurnal24 Policija bo na avtocestah poostreno vršila nadzor. (Foto:) Barbara Milavec
Policijski sindikat Slovenije za 5. november napoveduje stavko. Na terenu bodo v tistem času le policisti na nujnih nalogah.
Oglej si celoten članek

Stavka bo trajala med 13. in 15. uro. "Mi smo to stavko poimenovali dve uri brez zaposlenih v policiji, kar pomeni, da bo v dveh urah od 13. do 15. ure policisti na policijskih postajah, vsi ostali pa v svojih pisarnah. Imeli bomo sindikalne setsanke," pravi predsednik Policijskega sindikata Slovenije Branko Prah.

Foto: Žurnal24

Dva podpisa

V sredo bo sicer Policijski sindikat Slovenije podpisal aneks h kolektivni pogodbi za javni sektor in dogovor o ukrepih na področju plač v javnem sektorju za obdobje december 2009–november 2011.


Ne bodo več popuščali
O odločitvi za podpis obeh dokumentov je Prah dejal, da so imeli na izbiro dve slabi možnosti in so se odločili za boljšo: "Mi smo se dogovorili, da podpišemo aneks, ker smatramo, da bi interventni zakon prinesel še več negativnega. Vsekakor se pa ne strinjamo, da se na nek način odvzemajo pravice našim članom. Sklenili smo, da je to zadnje popuščanje s strani policijskega sindikata."

Po njegovih besedah je med članstvom nezadovoljstvo veliko in pričakujejo, da se bo podpisano čim prej uresničilo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.