Slovenija
26 ogledov

Policijski sindikat napoveduje stavko

Policija bo na avtocestah poostreno vršila nadzor. (Foto:) Barbara Milavec Žurnal24 main
Policijski sindikat Slovenije za 5. november napoveduje stavko. Na terenu bodo v tistem času le policisti na nujnih nalogah.

Stavka bo trajala med 13. in 15. uro. "Mi smo to stavko poimenovali dve uri brez zaposlenih v policiji, kar pomeni, da bo v dveh urah od 13. do 15. ure policisti na policijskih postajah, vsi ostali pa v svojih pisarnah. Imeli bomo sindikalne setsanke," pravi predsednik Policijskega sindikata Slovenije Branko Prah.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Dva podpisa

V sredo bo sicer Policijski sindikat Slovenije podpisal aneks h kolektivni pogodbi za javni sektor in dogovor o ukrepih na področju plač v javnem sektorju za obdobje december 2009–november 2011.


Ne bodo več popuščali
O odločitvi za podpis obeh dokumentov je Prah dejal, da so imeli na izbiro dve slabi možnosti in so se odločili za boljšo: "Mi smo se dogovorili, da podpišemo aneks, ker smatramo, da bi interventni zakon prinesel še več negativnega. Vsekakor se pa ne strinjamo, da se na nek način odvzemajo pravice našim članom. Sklenili smo, da je to zadnje popuščanje s strani policijskega sindikata."

Po njegovih besedah je med članstvom nezadovoljstvo veliko in pričakujejo, da se bo podpisano čim prej uresničilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.