Policijsko nasilje na protestih? To odgovarja policija.

Foto: Profimedia Protesti v Ljubljani
V policiji ostro zavračamo vse očitke o nasilju, ki se pojavljajo tako v medijih kot na nekaterih družbenih omrežjih, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.
Oglej si celoten članek

"Posamezni udeleženci shoda so na petkovem shodu na različne načine ovirali postopke policistov, jih zmerjali in vzklikali neprimerne žaljivke, kljub temu pa so policisti ostali profesionalni in tem provokacijam niso nasedali, temveč so zgolj korektno opravljali posamezne policijske postopke in niso izvajali nikakršnega nasilja, kot se jim očita. Profesionalno in zakonito so opravljali svoje naloge," so zapisali na policiji.

Vklenjenih le šest kršiteljev, samo dva so odpeljali na policijo

"Zoper šest kršiteljev, ki kljub večkratnim zakonitim ukazom policistov ukazov niso upoštevali, so policisti uporabili prisilna sredstva, pri čemer so uporabili najmilejši z zakonom predpisani sredstvi - telesno silo in sredstva za vezanje in vklepanje. Hkrati še poudarjamo, da se zakonitost uporabe prisilnih sredstev v policiji za vsak posamičen primer preverja skladno z Zakonom o nalogah in pooblastilih policije. Dve izmed teh oseb (od že omenjenih šestih kršiteljev) sta bili zaradi ugotavljanja identitete privedeni v prostore policije in po končanem postopku izpuščeni. Ne drži, da je bilo v policijske prostore privedeno več oseb," so sporočili policisti in dodali, da do sedaj niso dobili informacije, da bi kdo iskal zdravniško pomoč ali bi bil kakorkoli poškodovan.

"Policija se zaveda pomena javnega izražanja mnenj in stališč o vprašanjih javnega ali skupnega pomena. Na udeležence shodov smo zato tudi večkrat apelirali, da spoštujejo navodila policistov, pa tudi upoštevajo priporočila strokovnjakov in sprejete zakone ter odloke, ki odrejajo posamezne ukrepe za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni, saj so v nasprotnem primeru, policisti dolžni ukrepati," so še dodali.

Fotografija je simbolna. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 34

  • 22:13 12. Oktober 2020.

    Vsi antifajevci so sranje sveta za smetišče zgodovine, liberalci brez kolesc v glavi in brez cilja, zakaj že bi pa …

  • 20:01 12. Oktober 2020.

    Zakaj na zdravstveni problem gledate politično ? Niste normalni ! Prepovedat do normalizacije kovida VSA druženja .....! Na cesto pa …

  • 19:54 12. Oktober 2020.

    Vse ki ne nosijo mask s pendreki do pameti !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.