Slovenija
3617 ogledov

Policijsko nasilje na protestih? To odgovarja policija.

Protesti v Ljubljani Profimedia
V policiji ostro zavračamo vse očitke o nasilju, ki se pojavljajo tako v medijih kot na nekaterih družbenih omrežjih, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

"Posamezni udeleženci shoda so na petkovem shodu na različne načine ovirali postopke policistov, jih zmerjali in vzklikali neprimerne žaljivke, kljub temu pa so policisti ostali profesionalni in tem provokacijam niso nasedali, temveč so zgolj korektno opravljali posamezne policijske postopke in niso izvajali nikakršnega nasilja, kot se jim očita. Profesionalno in zakonito so opravljali svoje naloge," so zapisali na policiji.

Vklenjenih le šest kršiteljev, samo dva so odpeljali na policijo

"Zoper šest kršiteljev, ki kljub večkratnim zakonitim ukazom policistov ukazov niso upoštevali, so policisti uporabili prisilna sredstva, pri čemer so uporabili najmilejši z zakonom predpisani sredstvi - telesno silo in sredstva za vezanje in vklepanje. Hkrati še poudarjamo, da se zakonitost uporabe prisilnih sredstev v policiji za vsak posamičen primer preverja skladno z Zakonom o nalogah in pooblastilih policije. Dve izmed teh oseb (od že omenjenih šestih kršiteljev) sta bili zaradi ugotavljanja identitete privedeni v prostore policije in po končanem postopku izpuščeni. Ne drži, da je bilo v policijske prostore privedeno več oseb," so sporočili policisti in dodali, da do sedaj niso dobili informacije, da bi kdo iskal zdravniško pomoč ali bi bil kakorkoli poškodovan.

"Policija se zaveda pomena javnega izražanja mnenj in stališč o vprašanjih javnega ali skupnega pomena. Na udeležence shodov smo zato tudi večkrat apelirali, da spoštujejo navodila policistov, pa tudi upoštevajo priporočila strokovnjakov in sprejete zakone ter odloke, ki odrejajo posamezne ukrepe za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni, saj so v nasprotnem primeru, policisti dolžni ukrepati," so še dodali.

Fotografija je simbolna. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 34
  • MihaPu 22:13 12.oktober 2020.

    Vsi antifajevci so sranje sveta za smetišče zgodovine, liberalci brez kolesc v glavi in brez cilja, zakaj že bi pa nosili maske? Naj se z maskami zavarujejo tisti, ki se bojijo za svoje življenje, podobno je tudi s cepljenjem. Slišim ...prikaži več večkrat 'tvoja pravica se konča, kjer se pravica drugega začne', vsi vi debilni liberali se imate pravico v anus nabijat z inekcijami velikega kalibra, pustite ostale pametne na miru in se zastrupljajte s CO2 iz mask na maksimum, ne bo škode.

  • Žurnalček 20:01 12.oktober 2020.

    Zakaj na zdravstveni problem gledate politično ? Niste normalni ! Prepovedat do normalizacije kovida VSA druženja .....! Na cesto pa vse policaje in v lokale inšpektorje in KASIRAJTE , kajti samo udarec po žepu najbolj boli !

  • Žurnalček 19:54 12.oktober 2020.

    Vse ki ne nosijo mask s pendreki do pameti !