Policisti kolesarjem delili nasvete

Foto: PU Kranj mobilna enota policije Foto: PU Kranj mobilna enota policije
V okviru preventivnih aktivnosti policistov po vsej državi so v soboto tudi gorenjski policisti izvedli preventivno aktivnost za večjo varnost kolesarjev.
Oglej si celoten članek

Ob zelo lepem vremenu, ki je kar vabil kolesarje, so se usmerili na znano kolesarsko pot Kranjska Gora, Gozd Martuljek-Mojstrana, so sporočili iz policijske uprave Kranj.

Policisti so kolesarjem svetovali o pravilni vožnji kolesa, pravilni vožnji otrok in o pomenu zaščitne kolesarske čelade. Pri tem so kolesarjem tudi kazali raznovrstno preventivno gradivo, ki so ga imeli v mobilni policijski postaji.

V času preventivne akcije so gorenjski policisti opravili krajše preventivne pogovore s preko 100 kolesarji.

Da bo vožnja s kolesom varna, policisti sicer med drugim svetujejo upoštevanje prometne signalizacije ter pravil prednosti, vožnjo po kolesarski stezi oz. tam, kjer te ni, ob desnem robu vozišča v smeri vožnje, ponoči in ob zmanjšani vidljivosti pa uporabo prižgane luči. Obvezni so tudi odsevniki, kolesarji pa naj ne vozijo pod vplivom alkohola.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.