Slovenija
22 ogledov

Policisti kolesarjem delili nasvete

mobilna enota policije
1/2
PU Kranj
V okviru preventivnih aktivnosti policistov po vsej državi so v soboto tudi gorenjski policisti izvedli preventivno aktivnost za večjo varnost kolesarjev.

Ob zelo lepem vremenu, ki je kar vabil kolesarje, so se usmerili na znano kolesarsko pot Kranjska Gora, Gozd Martuljek-Mojstrana, so sporočili iz policijske uprave Kranj.

Policisti so kolesarjem svetovali o pravilni vožnji kolesa, pravilni vožnji otrok in o pomenu zaščitne kolesarske čelade. Pri tem so kolesarjem tudi kazali raznovrstno preventivno gradivo, ki so ga imeli v mobilni policijski postaji.

V času preventivne akcije so gorenjski policisti opravili krajše preventivne pogovore s preko 100 kolesarji.

Da bo vožnja s kolesom varna, policisti sicer med drugim svetujejo upoštevanje prometne signalizacije ter pravil prednosti, vožnjo po kolesarski stezi oz. tam, kjer te ni, ob desnem robu vozišča v smeri vožnje, ponoči in ob zmanjšani vidljivosti pa uporabo prižgane luči. Obvezni so tudi odsevniki, kolesarji pa naj ne vozijo pod vplivom alkohola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.