Policisti med nujno vožnjo trčili v voznico

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Policijska patrulja na nujni vožnji trčila v osebni avtomobil in končala v grmovju.
Oglej si celoten članek

Bralec nam je sporočil, da se je dopoldan pri Belem Križu peljal mimo prometne nesreče, v kateri je bilo – kakor je bilo videti – udeleženo tudi policijsko vozilo. To je v ovinku obstalo izven vozišča v grmovju in so ga iz njega vlekli s pomočjo pajka.

Informacijo smo preverili na Policijski upravi Koper, kjer nam je tiskovni predstavnik Dimitrij Marušič potrdil, da je dejansko prišlo do prometne nesreče, v katero so bili vpleteni tudi policisti.

"Policijska patrulja je bila na nujni vožnji (napotena na intervencijo z uporabo modrih luči in zvočnih signalov) in je na Belokriški cesti prehitevala dva osebna avtomobila. Prvo vozilo je prehitela, voznica drugega pa je prav takrat zavila v levo, zaradi česar je službeno vozilo s sprednjim delom trčilo v levi bok vozila. Voznica je bila lažje telesno poškodovana," je za zurnal24.si pojasnil Marušič.

Zakon jasen: v primeru nesreče krivo vozilo na nujni vožnji

"Voznikom vozil s prednostjo, vozil za spremstvo in vozil v spremstvu ni treba upoštevati prometnih pravil in prometne signalizacije, vendar morajo voziti na tak način in s takšno hitrostjo, da ves čas obvladujejo vozilo in da ne ogrožajo drugih udeležencev cestnega prometa ali njihovega premoženja," piše v zakonu o pravilih cestnega prometa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 18:28 30. Junij 2012.

    Zakon je res jasen gospod/gospa "novinar/ka"<br /><br />3. odstavek 101. člena ZPrCP: <br />"Pomen posebnih svetlobnih in zvočnih znakov:<br />1. …

  • 12:24 30. Junij 2012.

    Umaknimo policiste s cest in iz vozil in bo že poskrbljeno za pol manj prometnih. Kaj se dogaja zadnje mesece …

  • 07:37 30. Junij 2012.

    A ti si eden izmed njih, da se tako razburjaš. Kako pa kaj slovenščina?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.