Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Policisti med nujno vožnjo trčili v voznico

Policijsko vozilo. Anže Petkovšek
Policijska patrulja na nujni vožnji trčila v osebni avtomobil in končala v grmovju.

Bralec nam je sporočil, da se je dopoldan pri Belem Križu peljal mimo prometne nesreče, v kateri je bilo – kakor je bilo videti – udeleženo tudi policijsko vozilo. To je v ovinku obstalo izven vozišča v grmovju in so ga iz njega vlekli s pomočjo pajka.

Informacijo smo preverili na Policijski upravi Koper, kjer nam je tiskovni predstavnik Dimitrij Marušič potrdil, da je dejansko prišlo do prometne nesreče, v katero so bili vpleteni tudi policisti.

"Policijska patrulja je bila na nujni vožnji (napotena na intervencijo z uporabo modrih luči in zvočnih signalov) in je na Belokriški cesti prehitevala dva osebna avtomobila. Prvo vozilo je prehitela, voznica drugega pa je prav takrat zavila v levo, zaradi česar je službeno vozilo s sprednjim delom trčilo v levi bok vozila. Voznica je bila lažje telesno poškodovana," je za zurnal24.si pojasnil Marušič.

Zakon jasen: v primeru nesreče krivo vozilo na nujni vožnji

"Voznikom vozil s prednostjo, vozil za spremstvo in vozil v spremstvu ni treba upoštevati prometnih pravil in prometne signalizacije, vendar morajo voziti na tak način in s takšno hitrostjo, da ves čas obvladujejo vozilo in da ne ogrožajo drugih udeležencev cestnega prometa ali njihovega premoženja," piše v zakonu o pravilih cestnega prometa.

Komentarjev 8
  • driska 18:28 30.junij 2012.

    Zakon je res jasen gospod/gospa "novinar/ka"3. odstavek 101. člena ZPrCP: "Pomen posebnih svetlobnih in zvočnih znakov:1. modra svetilka: udeleženci cestnega prometa morajo takoj dati prosto pot vozilu, ki daje tak znak. Vozniki se morajo z vozili ...prikaži veči umakniti k robu vozišča, če je zaradi neovirane vožnje vozila s prednostjo potrebno, morajo ustaviti ob robu ali zunaj vozišča, drugi udeleženci cestnega prometa se morajo umakniti z vozišča; "Preden s prstom pokažete na krivca, si preberite zakonska določila celovito. Povsem nekorektno je citirati zgolj en odstavek (op. 4. odstvek istega člena). Zgodba ima vedno dve plati. Če pa boste naslednjič že podajali oceno in "odločali" o krivdi, pa vsaj premaknite rit iz pisarne in pojdite na teren ter opravite svoje delo celovito in objektivno.

  • Rocky__ 12:24 30.junij 2012.

    Umaknimo policiste s cest in iz vozil in bo že poskrbljeno za pol manj prometnih. Kaj se dogaja zadnje mesece v Sloveniji je velika sramota za našo policijo. Ogrožajo varnost davkoplačevalcev, namesto da bi skrbeli za njihovo varnost....

  • francek 07:37 30.junij 2012.

    A ti si eden izmed njih, da se tako razburjaš. Kako pa kaj slovenščina?