Policisti najstnika ustrelili v hrbet

Foto: Žurnal24 Obdukcija je pokazala, da je bil mladoletni vlomilec ustreljen v hrbet.
Neoboroženega 14-letnika je policija v avstrijskem Kremsu ustrelila v hrbet. Krogla je zadela lopatico in izstopila na prsih.
Oglej si celoten članek

Najstnik, ki ga je v noči na sredo med vlomom v živilski supermarket v avstrijskem mestu Krems ubila policija, je umrl zaradi strelov v hrbet, je po navedbah državnega tožilca v Kremsu, Friedricha Kutschere, pokazala obdukcija. Usodna krogla naj bi 14-letnika, ki sicer ni bil oborožen, zadela v lopatico in izstopila na prsih.

Na zahtevo avstrijskega notranjega ministrstva je policija že v sredo sprožila notranjo preiskavo s ciljem pojasniti, kaj točno se je v noči na sredo dogajalo v supermarketu, in predvsem ugotoviti, ali sta policista, ki sta 14- in 16-letnika ujela med vlomom, streljala upravičeno.

Koliko strelov je bilo izstreljenih, še ni znano, šlo naj bi za tri ali štiri, je pa policija razkrila, da sta policista streljala v popolni temi ter da najstnika, ki naj bi bila stara znanca policije, nista bila oborožena, vsaj ne s strelnim orožjem. 14-letnik je umrl, njegov 16-letni pajdaš pa je huje ranjen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.