Slovenija > Črna kronika
0 ogledov

Policisti najstnika ustrelili v hrbet

Obdukcija je pokazala, da je bil mladoletni vlomilec ustreljen v hrbet. Žurnal24 main
Neoboroženega 14-letnika je policija v avstrijskem Kremsu ustrelila v hrbet. Krogla je zadela lopatico in izstopila na prsih.

Najstnik, ki ga je v noči na sredo med vlomom v živilski supermarket v avstrijskem mestu Krems ubila policija, je umrl zaradi strelov v hrbet, je po navedbah državnega tožilca v Kremsu, Friedricha Kutschere, pokazala obdukcija. Usodna krogla naj bi 14-letnika, ki sicer ni bil oborožen, zadela v lopatico in izstopila na prsih.

Na zahtevo avstrijskega notranjega ministrstva je policija že v sredo sprožila notranjo preiskavo s ciljem pojasniti, kaj točno se je v noči na sredo dogajalo v supermarketu, in predvsem ugotoviti, ali sta policista, ki sta 14- in 16-letnika ujela med vlomom, streljala upravičeno.

Koliko strelov je bilo izstreljenih, še ni znano, šlo naj bi za tri ali štiri, je pa policija razkrila, da sta policista streljala v popolni temi ter da najstnika, ki naj bi bila stara znanca policije, nista bila oborožena, vsaj ne s strelnim orožjem. 14-letnik je umrl, njegov 16-letni pajdaš pa je huje ranjen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.