Nor dan za policiste: pa samo torek je bil

Foto: PU Kranj reševanje v gorah helikopter reševalci gore
Čeprav je bil včeraj "samo torek" je ekipa za helikoptersko reševanje v gorah posredovala kar štirikrat.
Oglej si celoten članek

"Ekipa za helikoptersko reševanje v gorah je s policistom gorske policijske enote včeraj posredovala v štirih primerih. Dopoldan je na zahtevni poti z Malega Triglava proti Kredarici obnemogla mlajša planinka. Zaradi slabih vremenskih razmer je hkrati potekalo tako helikoptersko kot tudi klasično reševanje, ki so ga izvedli gorski reševalci z Mojstrane. Skoraj istočasno je bil sprejet tudi klic obnemoglega planinca na območju Krna, malo kasneje pa je bila intervencija sprožena še v Ukancu, kjer je starš z otrokom povsem zašel s poti in se znašel na območju prepadnih sten," so sporočili s kranjske policijske uprave.

Popoldan je bilo reševanje osebe pri skoku v tolmun izvedeno še v dolini Zadnjice.

"Glede na to, da je bil včeraj »samo« torek, je bilo reševanj veliko. Zato planince pozivamo k večji previdnosti in prilagajanju ture tako zmožnostim, kot tudi poznavanju terena in pripravam. Brez tega ne gre. Kdor gre v gore z otrokom, mora biti tura prilagojena njemu. Otrok ne izpostavljajte zahtevnemu terenu in prepadnim stenam," opozarjajo policisti.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.