Slovenija
1128 ogledov

Nor dan za policiste: pa samo torek je bil

reševanje v gorah helikopter reševalci gore PU Kranj
Čeprav je bil včeraj "samo torek" je ekipa za helikoptersko reševanje v gorah posredovala kar štirikrat.

"Ekipa za helikoptersko reševanje v gorah je s policistom gorske policijske enote včeraj posredovala v štirih primerih. Dopoldan je na zahtevni poti z Malega Triglava proti Kredarici obnemogla mlajša planinka. Zaradi slabih vremenskih razmer je hkrati potekalo tako helikoptersko kot tudi klasično reševanje, ki so ga izvedli gorski reševalci z Mojstrane. Skoraj istočasno je bil sprejet tudi klic obnemoglega planinca na območju Krna, malo kasneje pa je bila intervencija sprožena še v Ukancu, kjer je starš z otrokom povsem zašel s poti in se znašel na območju prepadnih sten," so sporočili s kranjske policijske uprave.

Popoldan je bilo reševanje osebe pri skoku v tolmun izvedeno še v dolini Zadnjice.

"Glede na to, da je bil včeraj »samo« torek, je bilo reševanj veliko. Zato planince pozivamo k večji previdnosti in prilagajanju ture tako zmožnostim, kot tudi poznavanju terena in pripravam. Brez tega ne gre. Kdor gre v gore z otrokom, mora biti tura prilagojena njemu. Otrok ne izpostavljajte zahtevnemu terenu in prepadnim stenam," opozarjajo policisti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.