Policisti pozivajo k previdnosti. To nas čaka v prihodnjih dneh

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Jutri bo prenehalo deževati, v torek bo spet zapihalo.
Oglej si celoten članek

Gorenjski policisti opozarjajo, da zaradi dežja in vetra ponekod prihaja do težav v prometu, zato voznike pozivajo k previdnosti.

Na Jezerskem in na glavni cesti Podtabor-Tržič je bil zaradi padlega drevja popoldan na cesti oviran promet, na cesti Zali Log - Davča pa je prišlo do podora kamenja in zemlje na cesto. Na tej cesti obstaja možnost novega plazenja.

"Vse ovire so s cest že odstranjene in promet poteka. Voznike v trenutnih razmerah pozivamo k veliki previdnosti, prilagojeni hitrosti vožnje in  spremljanju dogajanja na ter ob cestah med vožnjo," je zapisal Bojan Kos, predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Kranj. 

Ponoči bo namreč še vedno deževalo, padavine pa bodo močnejše v zahodni Sloveniji. Iz Agencije za okolje sporočaji, da bo v gorah bo lahko tudi zagrmelo. Sicer bo pihal bo veter južnih smeri, ob morju jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14, v alpskih dolinah okoli 6 °C.

Jutri bo prenehalo deževati, v torek bo spet zapihalo

V ponedeljek dopoldne bodo padavine ponehale, čez dan se bo prehodno delno razjasnilo. Veter bo oslabel. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 16, na Primorskem do 18 °C.

V noči na torek bo na zahodu znova začelo deževati. Padavine se bodo v torek dopoldne širile proti vzhodu. Jugozahodni veter se bo znova okrepil.

V sredo bo na vzhodu povečini suho vreme, na zahodu pa bo še nekaj dežja. V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe.

Od 7. do 12. novembra 2019

Naši kraji bodo pod vplivom jugozahodnih višinskih vetrov, k nam bo pritekal razmeroma topel in vlažen zrak. Prevladovalo bo oblačno vreme s pogostimi padavinami, ki jih bo več v zahodni polovici države. Najvišje dnevne temperature bodo do sobote okoli 15, kasneje pa okoli 10 °C.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 06:31 4. November 2019.

    Še dobro, da imamo tako sposobno policijo, da nas opozarja na take nevarnosti, saj kaj drugega nas itak ne ogroža, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.