Slovenija
2188 ogledov

Policisti pozivajo k previdnosti. To nas čaka v prihodnjih dneh

vreme dež dežnik Shutterstock
Jutri bo prenehalo deževati, v torek bo spet zapihalo.

Gorenjski policisti opozarjajo, da zaradi dežja in vetra ponekod prihaja do težav v prometu, zato voznike pozivajo k previdnosti.

Na Jezerskem in na glavni cesti Podtabor-Tržič je bil zaradi padlega drevja popoldan na cesti oviran promet, na cesti Zali Log - Davča pa je prišlo do podora kamenja in zemlje na cesto. Na tej cesti obstaja možnost novega plazenja.

"Vse ovire so s cest že odstranjene in promet poteka. Voznike v trenutnih razmerah pozivamo k veliki previdnosti, prilagojeni hitrosti vožnje in  spremljanju dogajanja na ter ob cestah med vožnjo," je zapisal Bojan Kos, predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Kranj. 

Ponoči bo namreč še vedno deževalo, padavine pa bodo močnejše v zahodni Sloveniji. Iz Agencije za okolje sporočaji, da bo v gorah bo lahko tudi zagrmelo. Sicer bo pihal bo veter južnih smeri, ob morju jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14, v alpskih dolinah okoli 6 °C.

Jutri bo prenehalo deževati, v torek bo spet zapihalo

V ponedeljek dopoldne bodo padavine ponehale, čez dan se bo prehodno delno razjasnilo. Veter bo oslabel. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 16, na Primorskem do 18 °C.

V noči na torek bo na zahodu znova začelo deževati. Padavine se bodo v torek dopoldne širile proti vzhodu. Jugozahodni veter se bo znova okrepil.

V sredo bo na vzhodu povečini suho vreme, na zahodu pa bo še nekaj dežja. V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe.

Od 7. do 12. novembra 2019

Naši kraji bodo pod vplivom jugozahodnih višinskih vetrov, k nam bo pritekal razmeroma topel in vlažen zrak. Prevladovalo bo oblačno vreme s pogostimi padavinami, ki jih bo več v zahodni polovici države. Najvišje dnevne temperature bodo do sobote okoli 15, kasneje pa okoli 10 °C.

Komentarjev 1
  • maresem 06:31 04.november 2019.

    Še dobro, da imamo tako sposobno policijo, da nas opozarja na take nevarnosti, saj kaj drugega nas itak ne ogroža, kot dež.... Da te kap!